Ένα ζωντανό αφιέρωμα στη μεγαλύτερη μπάντα του 20ου αιώνα, Beatles, που αποτυπώνει πιστά τις μεγαλύτερες στιγμές των «σκαθαριών» σε μία μοναδική μουσική παράσταση, έρχεται από τους The Beatles Live Tribute Band την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 στο Κύτταρο.

«..μια 14μελή !!! «ορχήστρα» από καταξιωμένους μουσικούς, σε ένα live happening που ξεχειλίζει από ποιότητα..»

Η παράσταση περνάει μέσα από όλο το φάσμα της μουσικής των Beatles, βασισμένη στις αυθεντικές εκτελέσεις από το 1963 έως τη διάλυση του γκρουπ το 1970 αλλά και από τη προσωπική μετέπειτα καριέρα τους.

Η Beatles Live Tribute μεταφέρει μπροστά στα μάτια του θεατή ζωντανά, τη μουσική με την οποία μεγάλωσε και την οποία λάτρεψε μια ολόκληρη γενιά σε ολόκληρο τον κόσμο.

                      

Σύντομο βιογραφικό του συγκροτήματος

Το συγκρότημα Τhe Beatles Live Tribute Band δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2002 με σκοπό να παρουσιάσει ένα χρόνο αργότερα ένα μουσικό αφιέρωμα στη δημοφιλέστερη μουσική μπάντα όλων των εποχών το οποίο και παρουσίασε στο House of Art από τον Νοέμβριο του 2003 μέχρι και τον Μάιο του 2004, αποσπώντας κριτικές υψηλού επιπέδου από τον Αθηναϊκό τύπο. Στα πλαίσια των Ολυμπιακών αγώνων παρουσίασαν μέρος του αφιερώματος THE BEATLES LIVE 1964-2004 δίνοντας παραστάσεις σε κεντρικά μέρη της Αθήνας.

Παρουσιάζονται στην εκπομπή της ΕΤ1 με τίτλο Αθήνα 2004. Το καλοκαίρι του 2004 τους έγινε πρόσκληση και παρουσίασαν τη παράσταση τους στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Το Σεπτέμβριο του 2004 κυκλοφόρησε από την δισκογραφική εταιρία LEGEND το CD του συγκροτήματος από τις ζωντανές εμφανίσεις τους με τίτλο WE LOVE THE BEATLES. Με αφορμή τη κυκλοφορία αυτή, παρουσιάζονται στην εκπομπή “Εχει γούστο”. Από τον Δεκέμβριο του 2004 μέχρι τον Ιανουάριο του 2005 εμφανίστηκαν στο Οξυγόνο Live Club στην Αθήνα. Στις 30 Ιανουαρίου (2005) εμφανίστηκαν στο Club 22 σε happening bazaar που διοργάνωσε για τα δέκα χρόνια λειτουργίας του το Radio Gold. Στις 8 Μάιου (2005) με δύο εμφανίσεις (πρωί και βράδυ) παρουσίασαν ένα μουσικοθεατρικό υπερθέαμα σε συνδυασμό με multimedia show με τίτλο Η ιστορία των Beatles σε σκηνοθεσία Δ. Δακτυλά και κείμενα Δ. Μαραγκόπουλου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην αίθουσα Φίλων της Μουσικής. Παρουσιάζονται σε εκπομπή της ΕΤ2 αφιερωμένη στον John Lennon. Τον Αύγουστο του ιδίου έτους προσκλήθηκαν να παρουσιάσουν το αφιέρωμα τους στην γενέτειρα των Beatles το Liverpool.

Από τις 21 Νοεμβρίου του 2005 μέχρι τις 21 Ιανουαρίου 2006 εμφανίστηκαν στο Ζυγό στην Πλάκα. Καλούνται ξανά το 2006 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όπου έδωσαν 4 παραστάσεις με το όνομα The Greek Beats. Κατά την παραμονή τους στις ΗΠΑ, προσκλήθηκαν ξανά να παρουσιαστούν στο θρυλικό Cavern Club του Liverpool, το μέρος στο οποίο είχαν ξεκινήσει τις ζωντανές τους εμφανίσεις οι ίδιοι Beatles το 1962.

Το 2007- 2008 λόγω στράτευσης μελών τους, πάγωσαν τις εμφανίσεις τους, οι οποίες ξαναρχίσουν την άνοιξη του 2009 με εμφάνιση σε gala που διοργάνωσαν οι μεγαλύτερες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας της χώρας. Στις 11 Ιουνίου του 2010 έδωσαν παράσταση στην Αγγλική πρεσβεία, για τον εορτασμό των γενεθλίων της βασίλισσας της Αγγλίας, τον Δεκέμβριο εμφανίστηκαν στο Κύτταρο Live στην Αθήνα για δύο επετειακές συναυλίες και στη συνέχεια έδωσαν συναυλία για την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων στο Λονδίνο.. Από τις αρχές του 2010 εως και τον Δεκέμβριο του 2013 το συγκρότημα σταμάτησε τις εμφανίσεις του λόγω απουσίας μελών του στο εξωτερικό. Το Μάρτιο του 2014 επέστρεψαν με μια εμφατική και πολύ πετυχημένη εμφάνιση στο Κύτταρο όπου και ανανεώνουν  το ραντεβού με το κοινό τους..