Οι The Ballroom Kings από τη Σικελία επισκέπτονται την Αθήνα για να μετατρέψουν για δέκα ημέρες το Half Note σε μια κλασική χορευτική αίθουσα των 50s …

Αν και φτιάχτηκαν μόλις πριν δυο χρόνια, οι Ballroom Kings από τη Σικελία θεωρούνται ως ένα από τα πιο σπουδαία σουίνγκ και R&B γκρουπ – και ήδη έχουν κατακτήσει μια περίοπτη θέση στην jive σκηνή.

Εξάλλου, οι μουσικοί που συμμετέχουν στο συγκρότημα είναι γνωστοί ροκενρολίστες στην ηπειρό μας εδώ και 20 χρόνια! Ο Massimo Rocca – η μία από τις δυο φωνές του γκρουπ – ήταν μέλος του Silver Trio, ενός φωνητικού σχήματος με ευρεία ανταπόκριση στα ‘90’s. Ο μπασίστας Luca Ciriacono και ο ντράμερ Giovanni Ziino είναι έμπειροι ροκενρολίστες ενώ ο πιανίστας Vincenzo Puleo έχει δημιουργήσει μια jive band που συμμετείχε σε μεγάλα ευρωπαϊκά events και φεστιβάλ.

Όσο για τα πνευστά (Alfonso Vella βαρύτονο σαξόφωνο, Michele Mazzola άλτο σαξόφωνο, Carmelo Sacco τενόρο σαξόφωνο), είναι σπουδαίοι μέινστριμ τζαζ μουσικοί και ξεχωριστοί στο είδος τους. Τέλος, η Ylenia Mannisi, η τραγουδίστρια του γκρουπ, έχει χαρακτηριστική ροκ εν ρολ χροιά και ερμηνευτική attitude.

Οι Ballroom Kings παίζουν R&B, boogie και doo wop με τον ίδιο μοναδικό τρόπο που παιζόταν στις χορευτικές αίθουσες των ‘50’s και ξέρουν πως να εκτοξεύουν το κέφι και τη διάθεσή μας, Jingle Bells με τους φοβερούς Ballroom Kings…!

Μassimo Rocca: τραγούδι, Ylenia Mannisi: τραγούδι, Vincenzo
Puleo: πιάνο, φωνητικά, Alfonso Vella: βαρύτονο σαξόφωνο,
φωνητικά, Carmello Sacco: τενόρο σαξόφωνο, Michelle Mazzola:
άλτο σαξόφωνο, Marco Gioe: κιθάρα, φωνητικά, Luca Ciriacono:
μπάσο, φωνητικά, Giovanni Ziino: ντραμς

Οι The Ballroom Kings θα εμφανιστούν στο Half Note από το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου έως και την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου.