Το Σύμπλεγμα Baader Meinhof ,  μια ταινία σε σκηνοθεσία Ούλι Έντελ (Body of Evidence, Last Exit to Brooklyn) θα αντιπροσωπεύσει  την Γερμανία στην κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας για τα Όσκαρ της επόμενης χρονιάς.

 Η ταινία είναι βασισμένη  στο βιβλίο του Στέφαν Άουστ , Der Baader-Meinhof Complex. Στο σενάριο και την παραγωγή της βρίσκουμε τον διάσημο Μπερντ \’Αιχινγκερ (Το Άρωμα: Η Ιστορία ενός Δολοφόνου, Το Όνομα του Ρόδου, H Πτώση).

Πρόκειται για το χρονικό των δραματικών γεγονότων που ακολούθησαν την ίδρυση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας στη Γερμανία από το 1967 έως το Γερμανικό Φθινόπωρο του 1977.  Φονικές βομβιστικές επιθέσεις απειλούν την εύθραυστη γερμανική δημοκρατία, τη δεκαετία του ‘70 . Μια ομάδα ανταρτών, με αρχηγούς τον Αντρέας Μπάαντερ και την Ούλρικε Μάινχοφ, έχουν ξεκινήσει ένοπλη μυστική επανάσταση εναντίον ενός νέου είδους φασισμού που αναδύεται: του αμερικανικού ιμπεριαλισμού που υποστηρίζεται από τις γερμανικές κυβερνήσεις. Με στόχο μια πιο ανθρώπινη και δίκαιη κοινωνία, η επαναστατική ομάδα γίνεται όλο και πιο απάνθρωπη, ενώ στο βάθος υπάρχει ένας άνθρωπος που την κατανοεί: ο επικεφαλής των γερμανικών αστυνομικών δυνάμεων. 

Η ταινία θα προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από τις 30 Οκτωβρίου.