Με θέμα το Age of the Underdogs, το ΤΕDxDereeACG, αφορά όλους όσοι κατορθώνουν να αξιοποιήσουν την αποτυχία ως εφαλτήριο για να πάνε μπροστά. Να στρέψουν το «no mode» σε «on mode», να υπερβούν το αναμενόμενο και να βρουν ένα μονοπάτι προς έναν επιθυμητό στόχο, όνειρο ή μεγαλύτερο σκοπό. Με τον όρο «άντερντογκ» περιγράφεται το άτομο που επιδεικνύει τόλμη, υπομονή και επιμονή για να καταφέρει αυτό που πραγματικά επιθυμεί, συμβάλλοντας στην κοινωνική πρόοδο, παραμένοντας σταθερό στις αξίες και τα ιδανικά του.

Οι ομιλητές του event θα αναλύσουν πώς οι underdogs μπορούν να αποτελέσουν κινητήριο δύναμη αλλαγής καθώς μπορούν να είναι εφευρετικοί, να προσφέρουν μία φρέσκια ματιά σε προβλήματα και να συμβάλουν σε επαναστατικές ιδέες σε πληθώρα ζητημάτων. Εξάλλου οι underdogs, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, δεν εμπίπτουν στην κατηγορία του mainstream. Είναι καινοτόμοι στοχαστές, και πάντα πιστοί στην ηθική τους πυξίδα.

Η Ελπίδα Μπογράκου, Project Mentor and Communications Coordinator του TEDxDereeACG, δήλωσε σχετικά: «Ζούμε σε μια εποχή όπου όλα αλλάζουν με ιλλιγγιώδεις ρυθμούς, όλα είναι πιθανά αρκεί να πάρεις την απόφαση και να ανακαλύψεις τις δυνατότητές σου απ’ την αρχή. Σε αυτή την εποχή, είμαστε όλοι underdogs!»

Το event, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 3 Απριλίου, 2021 (12:00-18:00), θα μεταδοθεί μέσω livestreaming από το Events Hall του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Μπορείτε να δείτε εδώ το σχετικό βίντεο της εκδήλωσης, η μουσική επένδυση του οποίου ανήκει στο ελληνικό συγκρότημα Μινέρβα @minerva_lofi.

Για συμμετοχή στο TEDxDereeACG, ακολουθήστε το λινκ εδώ.