Ζήστε την μαγεία της μουσικής με μια σπουδαία συναυλία από ένα εκπληκτικό μουσικό σχήμα. Οι 12 τσελίστες της διάσημης Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου παρουσιάζουν μια μοναδική γιορτή γεμάτη διάσημες μελωδίες, στο Christmas Theater on line! Αποκτήστε κωδικό, συνδεθείτε και ταξιδέψτε σε όλο τον κόσμο με τους 12 εκπληκτικούς σολίστες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου!

Το βιολοντσέλο παράγει ένα ωραίο, δυνατό, εκφραστικό, πλούσιο και τραγουδιστό ήχο, που σε σχέση με τα άλλα έγχορδα βρίσκεται πιο κοντά στην ανθρώπινη φωνή. Για αιώνες οι συνθέτες το είχαν υποβιβάσει να υποστηρίζει τη μελωδία του βιολιού με τις χαμηλές του νότες. Όταν οι συνθέτες ανακάλυψαν την ομορφιά του ήχου του, το βιολοντσέλο άρχισε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, μέσα από τη φόρμα της σονάτας και του κοντσέρτου.

Είναι ένα από τα πιο βασικά όργανα τόσο στη μουσική δωματίου όσο και στη συμφωνική ορχήστρα. Λόγω όμως της μεγάλης μουσικής του έκτασης, είναι εξίσου αξιόλογο και ως σόλο όργανο.

Σχεδόν 50 χρόνια πριν, το 1972, δημιουργήθηκε ένα μουσικό σχήμα που έδωσε νέα πνοή σε αυτό το υπέροχο μουσικό όργανο. Οι 12 τσελίστες της διάσημης Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου αποφάσισαν να ενωθούν και να παρουσιάσουν σπουδαία ρεσιτάλ και συναυλίες σε όλο τον κόσμο ερμηνεύοντας αποσπάσματα κλασικής μουσικής αλλά και διάσημα τραγούδια και μελωδίες, όλα με τον εξαιρετικό ήχο του βιολοντσέλου. Η επιτυχία ήρθε γρήγορα.

Είτε παίζουν κλασική μουσική, τζαζ, τάνγκο ή αβάνγκαρντ, οι ακροατές γοητεύονται πάντοτε από το ευρύ φάσμα των μοναδικών και μεθυστικών ήχων. Οι 12 τσελίστες έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και έχουν εκατομμύρια θαυμαστές που περιμένουν με αγωνία την επόμενη συναυλία τους.

Όλα ξεκίνησαν το 1972 όταν ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός του Βερολίνου αποφάσισε να παρουσιάσει τον «Ύμνο για 12 Βιολοντσέλα», έργο 57, του Julius Klengel και κάλεσε τους 12 τσελίστες από την Φιλαρμονική του Βερολίνου. Η πρώτη τους συνύπαρξη ήταν καθοριστική και τους ενθάρρυνε να ξανακάνουν κι άλλες τέτοιες συναντήσεις μέχρι που ήρθε η στιγμή να δημιουργήσουν αυτό το υπέροχο μουσικό σχήμα.

Το «12 Cellists» έρχεται στο Christmas Theater On Line και παρουσιάζει μια σπουδαία εορταστική συναυλία στην οποία θα ακούσουμε με ένα μαγικό και εντυπωσιακό τρόπο 12 βιολοντσέλα να παρουσιάζουν μελωδίες των Μπιτλς, του Μισέλ Λεγκράντ, του Άστορ Πιατσόλα, της Εντίθ Πιάφ, του Ντιούκ Έλιγκτον, του Θελόνιους Μόνκ, του Ένιο Μορικόνε, του Μωρίς Ραβέλ, του Κλοντ Ντεμπισί κ.α.

Στην συναυλία συμμετέχουν ως φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες η διάσημη γερμανίδα σοπράνο Ανετ Ντας και ο σπουδαίος τρομπετίστας Τιλ Μπρένερ. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των σύγχρονων συνθετών που έχουν γράψει έργα ειδικά για το The 12 Cellists είναι οι Boris Blacher, Jean Françaix, Iannis Xenakis, Wolfgang Rihm, Brett Dean, Wilhelm Kaiser-Lindemann, Frangis Ali-Sade, Christian Jost, Kaija Saariaho και Tan Dun. Συνοδεύουν τον Γερμανό Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως πρεσβευτές του Βερολίνου και εμφανίστηκαν πολλές φορές στο Ιαπωνικό Αυτοκρατορικό Παλάτι. Τέλος έχουν κερδίσει 3 φορές το βραβείο Echo Klassik.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

THE 12 CELLISTS ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Με τους 12 σολίστες στο βιολοντσέλο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Βερολίνου
Σοπράνο: Ανετ Ντας
Σολιστ στο τρομπόνι: Τιλ Μπρένερ

CHRISTMAS THEATER On Line
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 110 ΛΕΠΤΑ