Ο χώρος πολιτισμού About παρουσιάζει το βιβλίο φωτογραφίας του Θάνου Ζακόπουλου με τίτλο «Collider / μη-τόπος / 非 地 / Sichtfeld» την Τετάρτη

12 Οκτωβρίου 2011 στις 20.00 το βράδυ.
 

Το «Collider / μη-τόπος / 非 地 / Sichtfeld/» είναι ένα βιβλίο – έργο του Θάνου Ζακόπουλου, που περιέχει μία συλλογή με φωτογραφίες από το  2004 έως το 2009. Όμως το Collider / μη-τόπος / 非 地 / Sichtfeld είναι ένα εγχείρημα που ξεπερνά την απλή καταγραφή μιας συλλογής φωτογραφιών. Μία διεθνής ομάδα τεσσάρων ατόμων από διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους συνεργάζονται για να κάνουν κάτι που μοιάζει περισσότερο με μια εικαστική έκθεση σε έντυπη μορφή.

Ο Κινέζος γραφίστας Huang Yang επιμελήθηκε την επιλογή των φωτογραφιών για το βιβλίο και σκηνοθέτησε την διάταξη, την εκτύπωση και την παραγωγή του. Περιλαμβάνονται νέα κείμενα εμπνευσμένα από τις εικόνες που προήλθαν από τον Ελβετό κριτικό φωτογραφίας & ταινιών Thomas Pfister και από τον Βρετανό καλλιτέχνη και συγγραφέα Alistair Gentry. Ο τετραπλός πολύγλωσσος τίτλος αντανακλά τις διαφορετικές προσεγγίσεις που έφερε κάθε πρόσωπο σε αυτή τη συνεργατική δημοσίευση.

Ο Θάνος Ζακόπουλος, ως καλλιτέχνης έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις και εικαστικά projects σε όλο τον κόσμο. Το 2008 ίδρυσε μαζί με την Κάτια Meneghini  το CTRLZAK Art & Design Studio, μια διεπιστημονική ομάδα που ισορροπεί ανάμεσα στην τέχνη και το design (ανάμεσα στις καλές και τις εφαρμοσμένες τέχνες).

Το CTRLZAK Art & Design Studio είναι μια διεπιστημονική ομάδα που ίδρυσε ο Θάνος Ζακόπουλος (Ελλάδα) και η Katia Meneghini (Ιταλία). Το στούντιο εδρεύει στο Μιλάνο και δραστηριοποιείται διεθνώς στον τομέα της σύγχρονης τέχνης και του σχεδιασμού με ένα δημιουργικό όραμα που δεν περιορίζεται από ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Το εύρος των δραστηριοτήτων κυμαίνεται από τον σχεδιασμό χώρων και προϊόντων έως και για την δημιουργία έργων τέχνης και εγκαταστάσεων. Με τη χρήση σημειωτικών εργαλείων κατά την δημιουργική διαδικασία, προτείνει μορφές που ξεπερνούν τις κοινές αισθητικές αξίες.