Ο κορυφαίος συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος, θα παρουσιάσει για ακόμη μια φορά το φετινό καλοκαίρι τη μουσική παράσταση “Πάντα γελαστοί και γελασμένοι”, έχοντας δίπλα του τους Μανώλη Μητσιά, Γιάννη Κότσιρα, Δημήτρη Μπάση και Ρίτα Αντωνοπούλου, στο Θέατρο Φλόκα της Αρχαίας Ολυμπίας, την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013 στις 21.00.

 

Η ιδέα ξεκίνησε με τα λαϊκά τραγούδια, που έχει γράψει κατά καιρούς ο συνθέτης, αλλά διευρύνθηκε με τραγούδια που έχουν πολιτικό πρόσημο, έτσι ώστε ο τίτλος του προγράμματος να αποκτήσει πιο ουσιαστικό περιεχόμενο.

 

Έτσι κι αλλιώς, στη σημερινή βαρβαρότητα πολιτικά τραγούδια όπως το “Άννα μην κλαις”, το “Ανεμολόγιο”, η “Ελένη”, θεωρούνται από όλους τραγούδια λαϊκού αισθήματος.

Λαϊκά τραγούδια λοιπόν, αλλά και πολιτικά τραγούδια λαϊκού αισθήματος, σε ποίηση και στίχους Μπέρτολτ Μπρεχτ, Βολφ Μπίρμαν, Άλκη Αλκαίου, Μάνου Ελευθερίου, Κώστα Τριπολίτη, Κώστα Λαχά, Οδυσσέα Ιωάννου, Λίνας Νικολακοπούλου, Λάκη Λαζόπουλου και Μπάμπη Τσικληρόπουλου θα παρουσιαστούν στην Αρχαία Ολυμπία.

 

Τα τραγούδια θα αποδοθούν από μία θαυμάσια ορχήστρα με επικεφαλής τον σπουδαίο Θύμιο Παπαδόπουλο, τους σολίστ Γιάννη Παπαζαχαριάκη, Άκη Γαβαλά, Γιάννη Σινάνη, Γιάννη Γρυπαίο και από 4 από τις σημαντικότερες φωνές που διαθέτει σήμερα ο τόπος μας.

 

Μανώλης Μητσιάς, που ο Μικρούτσικος πιστεύει πως είναι από αυτούς τους μετρημένους στα δάχτυλα τραγουδιστές, που κατάφεραν κάποια στιγμή να λειτουργήσουν ως η συνισταμένη της φωνής του Νεοέλληνα. Καλλιτέχνης υψηλού ήθους που δεν έκλεισε ποτέ το μάτι στο ευτελές.

 

Γιάννης Κότσιρας, ο πιο ολοκληρωμένος τραγουδιστής της νεώτερης γενιάς, με εξαιρετική φωνή και απίστευτη σκηνική παρουσία.

 

Δημήτρης Μπάσης, η πιο ρωμαλέα λαϊκή φωνή, που έχει βάλει πλώρη για πολύ σπουδαία πράγματα.

 

Ρίτα Αντωνοπούλου, η σημαντικότερη γυναικεία φωνή της τελευταίας δεκαετίας, πολυφασματική, με απόλυτη ακρίβεια και πειθαρχία, ικανή να μεταφέρει αυτομάτως το τραγούδι από την σκηνή στο κοινό και να το απογειώνει.

 

Ολοκληρωμένο το σχήμα, με όλους αυτούς τους καλλιτέχνες μαζί, έχει εμφανιστεί στο Ηρώδειο, στην Πάτρα και στο Ηράκλειο Κρήτης, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία, αφού όλες οι συναυλίες ήταν soldout. Επόμενος σταθμός τους λοιπόν ένας πολύ αγαπημένος προορισμός, η Αρχαία Ολυμπία, προκειμένου να κλείσουν και την αυλαία του Φεστιβάλ της Αρχαίας Ολυμπίας για το 2013.

 

Έτσι λοιπόν, την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013, ο Θάνος και η μουσική του παρέα θα «ψάξουν το όνειρό μας», με μια «πιρόγα», «καβάλα στης γοργόνας το φτερό», «ελπίζοντας στους σεισμούς που μέλλονται για νά ’ρθουν…».