Το Half Note Jazz Clubπαρουσιάζει τον σαξοφωνίστα Θάνο Αθανασόπουλο με το Jazz Trioτου, για μια μουσική βραδιά την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013.

 

Ο Θάνος Αθανασόπουλος, σαξοφωνίστας, συνθέτης και καθηγητής, ζει και δημιουργεί στην Ολλανδία από το 2001. Αποφοίτησε από τη Βασιλική Ακαδημία της Χάγης (Koninklijke Conservatorium Den Haag), με bachelor και masters diploma στο τζαζ σαξόφωνο.
Έχει εμφανιστεί σε μεγάλο αριθμό Φεστιβάλ αλλά και σε jazz clubs σε όλη την Ευρώπη, με διάφορα σχήματα όπου έχει συμμετάσχει κατά καιρούς και κυρίως με το Athanasopoulos-Pin Quartet, με το οποίο έχει ηχογραφήσει και δύο CDs με συνθέσεις δικές του και του συνιδρυτή Marcos Pin. Σήμερα διδάσκει σαξόφωνο στο Αμερικάνικο Κολλέγιο της Χάγης καθώς και στο Dordtse musikschool και ταξιδεύει οργανώνοντας workshops και masterclasses, σε Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία και βέβαια στην Ολλανδία.

 

Το Thanos Athanasopoulos trio είναι ένα καινούριο σχήμα, με το οποίο παρουσιάζει original συνθέσεις. Το γκρουπ πειραματίζεται με ηλεκτρονικά εφέ και οι συνθέσεις και ο ήχος της μπάντας είναι κάπως πιο funky και experimental. Πάντα όμως βαθιά ριζωμένα στην παράδοση της jazz και του blues. Τον ήχο του γκρουπ σφραγίζουν το μπάσο του Βασίλη Στεφανόπουλου και τα drums του Owen Hart Jr.

 

Ο Βασίλης Στεφανόπουλος είναι ένας από τους πιο περιζήτητους νέους μπασίστες στην Ολλανδία και την Ελλάδα, για την jazz και την κλασική μουσική. Συμμετέχει σε πληθώρα σχημάτων όπως: Ensemble Modello62, Stark Linneman quintet, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος quartet και άλλα.

Ο Owen Hart jr είναι ένας από τους καλύτερους Αμερικανούς ντράμερ που ζουν στην Ευρώπη. Η καριέρα του έχει να επιδείξει συνεργασίες στη Νέα Υόρκη αλλά και στην Ευρώπη, με κορυφαίους μουσικούς όπως οι: Ravi Coltrane, Benny Green, Craig Handy, Don Braden, Seamus Blake, David Berkman, Conrad Herwig, Dena DeRose, Ralph Peterson, Brian Lynch και πολλούς ακόμα.