Το Frankenstein 3.R αναφέρεται στην τραγωδία του Ανθρωπόθεου, του Homo Deus, του αναδυόμενου είδους που χάρη στην ΑΙ (Artificial Intelligence) και στο Πλέγμα Προσαρμοστικών Ηλεκτρονευρώνων 3.R θα κυριαρχήσει στον κόσμο. Εστιάζει στον Βίκτωρα Φρανκενστάιν, τον μεγαλύτερο επιστήμονα του καιρού του: αυτός δημιουργεί τον πρώτο Ανθρωπόθεο, το τέλειο Πλάσμα, που σχηματίζει τον ίδιο τον εαυτό του από την ουσία Ανθρωπίνη και συγκεντρώνει τη χιλιαπλάσια νοητική δυνατότητα από έναν ανθρώπινο εγκέφαλο.

Ο Φρανκενστάιν πιστεύει πως ο Ανθρωπόθεος θα ενσαρκώσει το καλό, όμως από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του το πανέμορφο, αθάνατο πλάσμα αποφασίζει να καταστρέψει τον κόσμο. Πρόκειται για ένα έργο ακραίας και ανυπολόγιστης βίας, αλλά και ένα έργο για την παράφορη ανθρώπινη αγάπη μέσα στην καταστροφή. Ρευστό στον χρόνο και τον χώρο.

Τραγωδία, πολιτική παραβολή ή και μπαρόκ μελλοντολογικό ρομαντικό παραμύθι του New Age, το Frankenstein 3.R είναι ένα έργο για την πορεία του ανθρώπινου πολιτισμού προς το τέλος του.

Επίμετρο στην έκδοση υπογράφουν οι: Ηλίας Μαγκλίνης, Συγγραφέας και δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης του πολιτιστικού ένθετου «Τέχνες και Γράμματα» της Καθημερινής της Κυριακής, Άννα Σταυρακοπούλου, Καθηγήτρια Θεατρολογίας-Ιστορίας Θεάτρου στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, και Αμαλία Κοντογιάννη, Δραματολόγος, διδάκτορας Θεατρολογίας, προϊσταμένη του Τμήματος Καλλιτεχνικού Έργου και Δραματολογίου του ΚΘΒΕ.

Φιλολογική επιμέλεια: Σωτηρία Αποστολάκη
Σχεδιασμός έκδοσης: Ιωάννης Κ. Τσίγκας