Η αίθουσα τέχνης «εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου» εγκαινιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Θανάση Μακρή …

με τίτλο \”Τοπίο-γυμνό\” την Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011.

Ο ζωγράφος προσπαθεί να αναλύσει τα κοινά στοιχεία ή τις διαφορές που μπορεί να προκύπτουν από την αντιμετώπιση των δύο αυτών θεμάτων που τον απασχολούν εδώ και αρκετό καιρό (τοπίο και γυμνό). Είναι το αποτέλεσμα μιας άσκησης για την κατανόηση των εκφραστικών ορίων που θέτει ένα συγκεκριμένο θέμα˙ πόσο διαφοροποιεί και σε ποιο βαθμό \”αλλοιώνει\” το ζωγραφικό χώρο.

Ένα νέο στοιχείο, το πέρασμα από τα μικρά στα μεγάλα τελάρα και πόσο αυτό συμβάλλει στο συγκεκριμένο προβληματισμό. Οι δύο θεματικές ενότητες θα παρουσιαστούν διαδοχικά˙ πρώτα τα τοπία (15–26/02/2011), μετά τα γυμνά (1-19/03/2011).

Ο Θανάσης Μακρής γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1955. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δάσκαλο το Γιάννη Μόραλη. Έχει παρουσιάσει ατομικές εκθέσεις στις αίθουσες: ΄Ωρα, Titanium, Έκφραση (Γλυφάδα), Χρύσα (Κατερίνη), Μιράντα (Ύδρα), Τζάμια-Κρύσταλλα (Χανιά), Έκφραση Γιάννα Γραμματοπούλου (Αθήνα), Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, Έψιλον (Θεσσαλονίκη), Χρυσόθεμις και Πινακοθήκη Μοσχανδρέου (Μεσολόγγι). Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.