Ακόμη ένα μυθιστόρημα της Μιμής Φιλιππίδη – Θεοχάρη παρουσιάζουν οι εκδόσεις Ωκεανίδα. Το νέο βιβλίο της συγγραφέα έχει τίτλο Θαμμένοι στον Γρανίτη.

Σε ποιον ανήκει ο ανθρώπινος σκελετός που ανακαλύφθηκε τυχαία στο μικρό χωριό της ελληνοβουλγαρικής μεθορίου το 2004;

Τη λύση δεν θα τη δώσει ούτε ο ιατροδικαστής, που αποφαίνεται πως ανήκει σε κάποια γυναίκα μέσης ηλικίας, ούτε η Αστυνομία, που επιμένει πως τα τελευταία είκοσι χρόνια δεν έχει δηλωθεί καμιά εξαφάνιση γυναίκας στην περιοχή.

Τη λύση θα τη δώσει το ίδιο το παρελθόν του τόπου, οι παράξενες ιστορίες και τα καλά κρατημένα μυστικά που χάνονται στα χρόνια του Μεσοπολέμου, τότε που το μικρό χωριό ζούσε ημέρες δόξας ως κοσμοπολίτικο θέρετρο.

Η Μιμή Θεοχάρη γεννήθηκε στη Δράμα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου και τηλεόρασης στο πολιτειακό πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο κι εργάστηκε ως παραγωγός και σκηνοθέτρια. Στην Ελλάδα δουλεύει ως σεναριογράφος στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Έχει μεταφράσει πάνω από 1.500 ταινίες για την προβολή τους στον κινηματογράφο. Από τις Εκδόσεις «Ωκεανίδα» κυκλοφορεί και το μυθιστόρημά της, Ήρεμα νερά (2009).