Η Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου φιλοξενεί την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Απόστολου Χαντζαρά, με τίτλο Θαλάσσιος Ρυθμός. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015.

Ο Απόστολος Χαντζαράς δημιουργεί τον δικό του ζωγραφικό κόσμο χρησιμοποιώντας  έντονα χρώματα και αδρά περιγράμματα. Ο προσωπικός τρόπος έκφρασής του, αποκαλύπτει επιρροές από το θέατρο σκιών, την αρχαία ελληνική ζωγραφική, καθώς και τη βυζαντινή εικονογραφία, τις οποίες συνδυάζει με μια πληθώρα ελληνικών συμβόλων. Ο ήλιος, η θάλασσα, ο σταυρός, τα νησιά, τα ψάρια, οι κολυμβητές, όλα συνυπάρχουν σε ένα ζωγραφικό αμάλγαμα το οποίο διατηρεί τη ρεαλιστική του βάση και το προσωπικό ιδίωμά του.

Όπως αναφέρει ο Νίκος Μαστροπαύλος για αυτή την έκθεση:

«Όταν βρεθείς μέσα στη πλημμυρίδα των σχημάτων, των χρωμάτων και των αρωμάτων της ζωγραφικής του Απόστολου Χαντζαρά, νοιώθεις να πάλλεται μέσα σου ο θαλάσσιος ρυθμός. Είναι η αποφασιστική στιγμή που συντονίζονται οι χτύποι της καρδιάς σου με το θρόισμα του κύματος πάνω στα χαλίκια, την ώρα που το μελτέμι πάει να ησυχάσει. Αλήθεια, τι σημαίνει για μας η αρχαία κολώνα, ο σαργός, ο ακρίτας που καλπάζει πάνω στο άλογό του, η γυναίκα που κάνει ηλιοθεραπεία στις αμμουδιές του Ομήρου, οι λέοντες της Δήλου κάτω από το μαγεμένο φως, το πανηγύρι στη χάρη του αγίου και του καλοκαιριού; Τα πάντα. Είναι κομμάτια της ουσίας μας.»

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1977. Μαθήτευσε από την παιδική του ηλικία στο εργαστήριο Βυζαντινής Ζωγραφικής του πατέρα του Ελευθέριου Χαντζαρά.

Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή τον Χρόνη Μπότσογλου. Προτάθηκε για την υποτροφία του ΙΚΥ κατά τα έτη 2000-2003. Το 2004-2005 φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Paris 8 στο Παρίσι. Παρακολούθησε το εργαστήριο Φωτογραφίας και Νωπογραφίας στην ΑΣΚΤ.

Το 2008 ζωγράφισε για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) την αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων “Ελληνικά Παραδοσιακά Προϊόντα”. Το 2011 φιλοτέχνησε το εξώφυλλο του μυθιστορήματος του Μένη Κουμανταρέα: «Βιοτεχνία Υαλικών» για τη σειρά του Βήματος: «Έλληνες Πεζογράφοι»,  το εξώφυλλο του μυθιστορήματος του Αλέξανδρου Κοτζιά: «Φανταστική Περιπέτεια», για τις εκδόσεις Κέδρος, ενώ το 2013 φιλοτέχνησε το εξώφυλλο του μυθιστορήματος της Λητώς Πιτυρή: “Όλγα ή τίποτα”, για τις εκδόσεις Κέδρος.

Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές.