Κάτω από το έκθαμβο βλέμμα του γιου τους, χορεύουν το Mr. Bojangles της Νίνα Σιμόν. Ο έρωτάς τους είναι μαγικός, ιλιγγιώδης, μια αέναη γιορτή. Στο σπίτι τους, μονάχα η απόλαυση, η φαντασία και οι φίλοι έχουν θέση. Αυτή που δίνει τον τόνο, που σέρνει τον χορό, είναι η μητέρα, μια απρόβλεπτη και αλλόκοτη χίμαιρα. Αυτή υιοθέτησε το τέταρτο μέλος της οικογένειας, τη Δεσποινίδα Περίσσεια, ένα μεγάλο εξωτικό πουλί που περιφέρεται στο διαμέρισμα. Αυτή τους παρασέρνει όλους αδιάκοπα σ’ έναν στρόβιλο ποίησης και ουτοπίας. Μια μέρα, όμως, θα πάει πολύ μακριά. Πατέρας και γιος θα κάνουν τα πάντα για ν’ αποφύγουν το αναπόφευκτο, για να συνεχιστεί η γιορτή, όποιο κι αν είναι το τίμημα. Ποτέ ο τρελός έρωτας δεν ήταν τόσο πολύ αντάξιος του ονόματός του.

«Εκκεντρικό, ανάλαφρο, σπινθηροβόλο, αλλόκοτο, συγκινητικό, επινοητικό, ευφυές, χαρούμενο, τρυφερό, ποιητικό… ό,τι έχει γραφτεί και γράφεται γι’ αυτό το μυθιστόρημα είναι σωστό. Απολύτως. Η αγαλλίαση είναι τέτοια ώστε, σε κάθε σελίδα, μας κυριεύει η επιθυμία να τραγουδήσουμε αυτό που διαβάζουμε· και το σιγοτραγουδάμε χαμογελώντας”. – Pierre Assouline – LA RÉPUBLIQUE (des livres)

Ο συγγραφέας

Ο Ολιβιέ Μπουρντό (Olivier Bourdeaut) γεννήθηκε στις ακτές του Ατλαντικού το 1980. Ανέκαθεν ήθελε να γράψει. Δίσταζε όμως, νιώθοντας μηδαμινός μπροστά στην βιβλιοθήκη του. Το μυθιστόρημα Θα μου χαρίσετε αυτόν το χορό; (En attendant Bojangles) είναι το πρώτο του βιβλίο, που γνώρισε τεράστια επιτυχία και μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες. Έχει διακριθεί με πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων το GRAND PRIX RTL Lire: 2016 Prix