Το ΙΜΚ στο πλαίσιο της γενικότερης προσφοράς του στους κινηματογραφόφιλους της Αθήνας με τη συνεργασία και την

υποστήριξη της ανεξάρτητης εταιρίας διανομής επιλεγμένων ταινιών New Star και τον Βελισσάριο Κοσσυβάκη, έχει καθιερώσει μία άτυπη Κινηματογραφική Λέσχη, κάθε Τετάρτη στις 21:30, με ελεύθερη είσοδο, στον Κινηματογράφο του.
Στις Τετάρτες με Σινεμά του ΙΜΚ, έχουν θέση και προβάλλονται ταινίες καθιερωμένων και νέων δημιουργών, ταινίες που μιλούν μία ατόφια κινηματογραφική γλώσσα με εμφανές το στίγμα του κάθε δημιουργού, ταινίες που έχουν προσφέρει στην ιδιαίτερη εικόνα και την εξέλιξη εκείνου του κινηματογράφου που αποτυπώνει το διαφορετικό,  ανοίγει ορίζοντες, ψυχαγωγεί και ταυτόχρονα επικεντρώνεται σε ανθρώπους και καταστάσεις, σχέσεις και γεγονότα με ευρύτερο ενδιαφέρον.

Φεβρουάριος 2012 Αντί – Αφιέρωμα στον Άγιο Βαλεντίνο

Μακριά από ροζ μπαλόνια, κάρτες με καρδούλες και ανθοδέσμες οι πόλεις συνεχίζουν αδιάφορες την πορεία τους. Πόλεις χωρισμένες στα δύο, πόλεις άγριες σκοτεινές και τρικυμισμένες όπως και οι ζωές των ανθρώπων τους, που αναζητούν και βιώνουν τις εμμονές του έρωτα, την επαφή, τη σύντομη φλόγα της ανθρώπινης ζωής, και με την ελπίδα της ευτυχίας διαμορφώνουν τους δικούς τους κώδικες ηθικής. Δίπλα στις ροζ χαρούμενες, γλυκές εικόνες, προβάλλουν και εικόνες άγριες  σε χρώματα γήινα, σε σέπια και σε άσπρο μαύρο που αποκαλύπτουν τα μυστικά, τα πάθη,  τις αναζητήσεις των ανθρώπων στο αέναο κυνήγι μιας ευτυχίας…

Τον Φλεβάρη, το μήνα που είθισται να εορτάζεται ένας άγιος των ερωτευμένων το ΙΜΚ επέλεξε και παρουσιάζει ταινίες για τον έρωτα αντισυμβατικές, ξεχωριστές, μακριά από αγιογραφίες, έστω και εάν σε κάποια από αυτές κυριαρχούν άγγελοι, σε ένα αντί- αφιέρωμα στον Άγιο Βαλεντίνο. Γιατί η ζωή έχει πολλές όψεις όπως και οι επιθυμίες.

Επιπλέον και… ξαφνικά, αντηχούν μουσικές!

Νέοι, αλλά και ήδη καταξιωμένοι,  αξιόλογοι μουσικοί και σπουδαστές μουσικής καταλαμβάνουν το φουαγέ του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και συστήνονται στο κοινό μέσα από μικρές συναυλίες  με διάφορα είδη μουσικής. Μέσα από αυτό τον κύκλο εκδηλώσεων βρίσκουν βήμα έκφρασης και παρουσιάζουν μουσικούς προλόγους για τις κινηματογραφικές προβολές της “Τετάρτης με Κινηματογράφο στο ΙΜΚ”,  μισή ώρα περίπου πριν την έναρξη κάθε προβολής με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Σε αυτό το πλαίσιο, την Τετάρτη 22  και την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με μουσικά έργα των  Η. Κοτζιά, Χ. Σαμαρά και Ν. Τζιάτζιου, καθώς επίσης και με πρόσφατες συνθέσεις εμπνευσμένες από την ταινία τα “Φτερά του έρωτα” των Ν. Μαυράκη, Α. Μουζάκη και Γ. Κουβαρά.

Τα έργα ερμηνεύουν οι Α. Τζιγιάννη (πιάνο), Α. Χανιώτης (βιολί), Ν. Νικολόπουλος (φλάουτο), Π. Σιωράς (κλαρινέτο), Μ. Στέλλιου (μαντολίνο).

Το Πρόγραμμα των επόμενων προβολών

• Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012, στις 21:30
 Snake of June (Φίδι του Ιουνίου)
Σκηνοθεσία:  Rokugatsu no Hebi (Ιαπωνία, 2002) Θρίλερ
(ακατάλληλο για ανηλίκους)

• Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2012, στις 21:30
Bad Guy BAD GUY
Σκηνοθεσία:  Kim Ki Duk (Κορέα, 2001), Δράμα
(ακατάλληλο για ανηλίκους)

• Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012, στις 21:30
Antares -( Μια σπουδή για τον Έρωτα)
Σκηνοθεσία: Gotz Spielmann, (Αυστρία, 2004) Κοινωνικό Δράμα
Αντηχούν Μουσικές…

• Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012, στις 21:30
Wings of Desire (Τα φτερά του Έρωτα),
Σκηνοθεσία:  Wim Wenders  (Γερμανία, 1987)  Φαντασίας, Δραματική, Ρομαντική
Αντηχούν Μουσικές…

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του δελτίου εισόδου στην  παράσταση εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.