Ο Ιan Ikon αποτελεί μία από εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις καλλιτεχνών που πειραματίζεται και δημιουργεί με χαρακτηριστική ευκολία σε ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών μουσικών ειδών έχοντας στο ενεργητικό του “hits” που έχουν ξεχωρίσει  σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, για πρώτη φορά στο GAZARTE, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα άκρως δυναμικό live με την Ιrene, τη Natalia Corvington, την Idra Kayne και τη Maya Siozou να ερμηνεύουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της μουσικής διαδρομής του Ian Ikon αλλά και νέα του κομμάτια “ακροβατώντας” με ευελιξία μεταξύ indie pop, vintage pop, nu soul αλλά house.

Στη δισκογραφία έκανε την εμφάνισή του με το ψευδώνυμο Lunicon και ένα instrumental cd, με τίτλο “Μonths”. Τον Νοέμβριο του 2012, κυκλοφόρησε από την Universal Music, το EP “Like a star”, με τον Craig Walker (πρώην τραγουδιστή των Archive). 5 τραγούδια σε pop rock ύφος στα οποία συναντιέται η αισθητική και συνθετική άποψη του Ian Ikon με την λυρικότητα της φωνής του Craig Walker. Δύο χρόνια μετά, το 2014 συνεργάζεται με την Νatalia Corvington που κάνει το ντεμπούτο της με το τραγούδι “Everywhere I go” για το οποίο έγραψε την μουσική, τους στίχους και έκανε την παραγωγή. Ένα vintage pop road song το οποίο μπήκε σε 4 μεγάλες συλλογές που κυκλοφόρησαν από την Minos Emi. To Φεβρουάριο του 2015 κυκλοφορεί ένα νέο τραγούδι με τίτλο “Τhe End of Falling” για το οποίο έγραψε την μουσική και τους στίχους. To τραγούδι ερμήνευσε η Αfrodite και μπήκε στην εμπορική συλλογή Island 2015.

To Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς συνεργάζεται με την Marina Celeste, πρώην τραγουδίστρια των Nouvelle Vague, και γράφει γι’ αυτήν ένα vintage pop κομμάτι με τίτλο “Supersonic Love”. το οποίο επιλέχθηκε ως ένα από τα είκοσι καλύτερα του μήνα “Νοέμβριος 2015” από τον En Lefko. Στη συνέχεια, τον Οκτώριο του 2015 ξεκινά μια νέα συνεργασία με την τραγουδίστρια Irene με τραγούδια που γράφει ειδικά για αυτήν και τα οπoία κινούνται στο χώρο της nu soul pop. To πρώτο κομμάτι single με τίτλο “Like a rainbow” σε στίχους και μουσική του ίδιου κυκλοφόρησε από την Μinos Emi και συγκαταλέχθηκε στην εμπορικότερη σειρά συλλογών του κόσμου, στο Νow 2016 /That’s what I call music της Minos και της Feelgood records. Tον Μάρτιο του 2016 συνεργάζεται ξανά με την Irene και κυκλοφορεί από την Minos Εmi ένα νέο single με τίτλο “Invisible love”, ένα κομμάτι που ανέδειξε ο Pepper 96.6 τοποθετώντας το στην playlist του μήνα Μαίου 2016 . To “My Jamaican dream”, με την τραγουδίστρια Μaria Zlatani ένα pop house κομμάτι με έντονα εξωτικά ηχοχρώματα αποτελεί το τελευταίο κομμάτι του Ιan Ikon το οποίο κυκλοφόρησε από την Universal και έπαιξε πολύ το καλοκαίρι που μας πέρασε. Το κομμάτι αυτό ξεκίνησε δυνατά από τον Pepper 96.6 ως τραγούδι της λίστας του Αυγούστου αλλά έπαιξε και σε 63 ραδιόφωνα σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα σε πολλά εξ αυτών στο Τop 10. Eπίσης, σύμφωνα με την Μusicplus.gr βρέθηκε για 6 εβδομάδες στα πιο πολυπαιγμένα τραγούδια σε όλη την Ελλάδα.

Στο GAZARTE, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, 4 γυναίκες ενώνουν τις δυνάμεις τους και διηγούνται με τη φωνή τους “female stories”, τα κορυφαία δηλαδή hits του ξεχωριστού Ian Ikon! Το δεύτερο μέρος του προγράμματος θα πλαισιωθεί με covers της μπάντας της Ιrene από το χώρο της soul, funk και blues κρατώντας την ένταση ψηλά!

Τo σχήμα αποτελείται από τους:
Πάνος Τσίγκος, πιάνο – keyboards
Άγγελος Τσιμιδάκης, κιθάρα
Ιan Ikon, κιθάρα
Γιώργος Μπινιάρης, ντραμς-κρουστά,
Πέτρος Βασιλειάδης, μπάσο
Μαριος Iωαννίδης, programming

Ένα live που δεν πρέπει να χάσει κανείς!