Ένας μουσικός που έχει συνδέσει όσο κανείς άλλος το όνομά του με τον ήχο της κιθάρας, ο συνθέτης Νότης Μαυρουδής, η Αναστασία Μουτσάτσου, ξεχωριστή ερμηνεύτρια εξαίσιων τραγουδιών και ο μουσικός και κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης συναντούν στο Μετρό τη μουσική του αξέχαστου Μάνου Χατζιδάκι.

Μαζί τους, ρομαντικός και κυνικός, λυρικός κι επαναστάτης ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, τους βοηθά να απογειώσουν τη σκηνή του Μετρό ψηλά πάνω από τις αθηναϊκές ταράτσες με καύσιμο το πάθος του για τη μουσική, τη δική του και των άλλων. 

Μετά από μία καλοκαιρινή περιοδεία με εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και μαγικές βραδιές μουσικής απόλαυσης που έμειναν αξέχαστες επιστρέφουν  στο Μετρό από τις 26 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Ο πρώτος λόγος δίνεται και πάλι στις κλασικές κιθάρες σε μουσικούς καμβάδες που θα χρωματίζει η φωνή της Μουτσάτσου και θα γεμίζουν τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και του Νότη Μαυρουδή, που έχει μελοποιήσει και ηχογραφήσει ποιήματα του πρώτου στο άλμπουμ «Το παιδί της γης».

Εκτός από την περιήγηση στα χωράφια της δικής του πλούσιας και γνώριμης δισκογραφίας ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας υπόσχεται μουσικά ταξίδια με τη βοήθεια της Αναστασίας Μουτσάτσου με διασκευές αγαπημένων τους κομματιών κι εκπλήξεις.

Η παρουσία του Παναγιώτη Μάργαρη, παρτενέρ του Νότη Μαυρουδή στους πέντε δίσκους για ντουέτο κιθάρας Café de l’ art, ενισχύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της κιθάρας στον ήχο της παράστασης, ενώ ο Μάνος Αβαράκης εμπλουτίζει τα ηχοχρώματα με φυσαρμόνικες και φλογέρες.