Στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2008, η Νάντια Καλαρά παρουσιάζει την Terra Sine Sanguis, έξι φωτογραφίες μεγάλου μεγέθους και μια εγκατάσταση που αποτελείται από τρεις προβολές 3d Max animation.

Οι φωτογραφίες απεικονίζουν έρημα τοπία, μέσα στα οποία εντοπίζει κανείς λατομεία και σκουπιδότοπους.

Οι τρείς προβολές προσομοιώνουν αντίστοιχα, την αργή κίνηση ενός μικρού πλανήτη κατασκευασμένου από τα τοπία των φωτογραφιών, την αργή, χαμηλή πτήση-εξερεύνηση της επιφάνειάς του και την περιήγηση σε ένα σκοτεινό, ασαφή χώρο που σηματοδοτείται από μια πληθώρα ονομάτων τόπων με μυθικές συνηχήσεις, όπως Arcadia Terra, Atlantis, Utopia Planitia κ.α.

Οι φωτογραφίες πρόεκυψαν από την ψηφιακή επεξεργασία πολλαπλών λήψεων του ίδιου τοπίου από ένα ή περισσότερα σημεία θέασης. Μερικές από αυτές επιχειρούν μια ενσωμάτωση της περιφερειακής όρασης σε μια ενιαία εικόνα.

Σε άλλες, το ίδιο τοπίο επαναλαμβάνεται σε ελαφρώς διαφορετική κλίμακα και άποψη. Σε κάθε περίπτωση, ο θεατής βρίσκεται στην παράδοξη και αποσταθεροποιητική θέση μιας ταυτόχρονης απόστασης και εγγύτητας καθώς παρακολουθεί την κίνηση του βλέμματός του να κατασκευάζει το τοπίο όπως ένας σαρωτής, ενώ έχει έντονη αίσθηση της ύλης που θρυμματίζεται, στις κοντινές λήψεις.