Νοσηλευόταν στην εντατική της Αγίας Όλγας, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο και έμφραγμα που υπέστη πριν λίγο καιρό. Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή η στενή της φίλη, Σάννυ Μπαλτζή, μέσα από τη σελίδα της στο Facebook.

Η Σάννυ Μπαλτζή έγραψε:

“Η μοναδική μας Αρλέτα έφυγε πριν λίγο ήρεμα και τρυφερά όπως έζησε. Καλό ταξίδι αγαπημένη μου ερήμωσε ο κόσμος μας.

“Ακόμα κι αν φύγεις
για το γύρο του κόσμου…
θα είμαστε πάντα μαζί
Και δε θα σου λείπω
γιατί θα `ναι η ψυχή μου
το τραγούδι της ερήμου
που θα σ’ ακολουθεί…”

Η Αρλέτα, με τη ζεστή μελωδική φωνή της, σημάδεψε την εποχή του Νέου Κύματος και των μπουάτ, τη γενιά της που γέμισε συναισθήματα μέσα από τα τραγούδια της, αλλά και τις επόμενες, αφού έγινε ένα από τα σπουδαία σύμβολα του ελληνικού τραγουδιού.

Η Αρλέτα γεννήθηκε στην Αθήνα στις 3 Μαρτίου του 1945. Το πραγματικό της όνομα ήταν Αργυρώ-Νικολέτα Τσάπρα.

Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Ξεκίνησε τη δισκογραφική της καριέρα την δεκαετία του 1960 συμμετέχοντας στο λεγόμενο νέο κύμα της ελληνικής μουσικής. Στα πρώτα της δισκογραφικά βήματα συνεργάστηκε με αρκετούς γνωστούς συνθέτες, όπως ο Γιάννης Σπανός, ο Μάνος Χατζιδάκις, και ο Μίκης Θεοδωράκης.

Το 1981 ηχογράφησε τον πρώτο δίσκο με δικό της υλικό (Ένα Καπέλο με Τραγούδια). Το 1984 και το 1985 γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τραγούδια που της έγραψαν ο συνθέτης Λάκης Παπαδόπουλος και η στιχουργός Μαριανίνα Κριεζή στους δίσκους Περίπου και Τσάι Γιασεμιού.

Κάποιες από τις επιτυχίες της είναι τα: “Μια Φορά Θυμάμαι”, “Τα Μικρά Παιδιά”, “Το Λέει Και Το Τραγούδι”, “Ο Λύκος”, “Το Τραγούδι Της Δραχμής”, “Καφενείο”, “Σερενάτα”, “Έρχεται Κρύο”, “Τσάι Γιασεμιού”, “Τα Ήσυχα Βράδυα”, “Batida de Coco”, “Μπαρ το Ναυάγιο”, “Λεωφορείο το 2”. Το 1997 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Από πού πάνε για την Άνοιξη» με κείμενα, στίχους, σχέδια και ζωγραφιές της. (Εκδόσεις «Καστανιώτη»).

Η μουσική της έτυχε ιδιαίτερης επιτυχίας σε μπουάτ των Αθηνών.

Το τελευταίο αντίο στην αγαπημένη μας Αρλέτα θα δοθεί την Πέμπτη 10 Αυγούστου στις 12:00 από τον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων, στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών.