Τελευταίος αγώνας – Νάσος Γαλακτερός

Κάθε μέρα νέοι διαγωνισμοί στο Culturenow.gr

Δες εδώ!

Οι Εκδόσεις Τετράγωνο παρουσιάζουν το βιβλίο του μπασκετμπολίστα Νάσου Γαλακτερού, που φέρει τον τίτλο «Τελευταίος αγώνας»……

Οι Εκδόσεις Τετράγωνο παρουσιάζουν το βιβλίο του μπασκετμπολίστα Νάσου Γαλακτερού, που φέρει τον τίτλο «Τελευταίος αγώνας»…

… και είναι ένα μυθιστόρημα εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα.

Ο «Τελευταίος αγώνας» στην Τρίτη χιλιάδα

Κάποιος σοφός της εποχής μας είπε: «Ο άνθρωπος συναντά μπροστά του πολλές πόρτες με πολλά πεπρωμένα. Αυτή που του ταιριάζει είναι αυτή που τον τρομάζει».

Στην αρχή όλοι νόμιζαν ότι ο Νάσος Γαλακτερός έγραψε ένα βιβλίο με τις αναμνήσεις του από το μπάσκετ. Μετά από λίγο καιρό κατάλαβαν ότι το βιβλίο αυτό δεν ήταν αθλητικού περιεχομένου αλλά ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που ενθουσίαζε όσους το διάβαζαν με την αλήθεια του, τα βιογραφικά του στοιχεία, τις συγκινητικές περιγραφές και τον έρωτα…..

Οι γιατροί ανακοινώνουν σ’ ένα γνωστό αθλητή ότι του απομένουν 60 μέρες ζωής.
“Ο ήρωας του βιβλίου μπορεί και να είμαι εγώ. Δεν ξέρω αν κατάφερα να μεταφέρω όλα όσα αισθάνεται. Όμως ότι κι αν κάνει, κι αυτός κι εγώ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΘΛΗΤΕΣ”.
Νάσος Γαλακτερός

Ένα βιβλίο που συνδυάζει το πραγματικό και το φανταστικό. Ο Νάσος Γαλακτερός, ένας από τους μεγαλύτερους μπασκετμπολίστες της Ελλάδας, γράφει για τη ζωή, τον έρωτα και το μπάσκετ. Ο κεντρικός ήρωας μοιάζει να είναι ένα alter ego του, χωρίς ωστόσο να ταυτίζεται απόλυτα. Απλώς ο συγγραφέας διαχειρίζεται μυθοπλαστικά το πρωτογενές υλικό των βιωμάτων του. Ένα βιβλίο που έχει ενθουσιάσει όχι μόνο τους φιλάθλους, αλλά και όλους εκείνους που δίνουν καθημερινά αγώνες στη ζωή.

Όπλων κρίσις – Μίμης Ανδρουλάκης

Τελευταίος Αγώνας: Νάσος Γαλακτερός

Κάθε μέρα νέοι διαγωνισμοί στο Culturenow.gr

Δες εδώ!

Τελευταίος αγώνας, έτσι επιγράφεται το μυθιστόρημα που έγραψε ο Νάσος Γαλακτερός και είναι εμπνευσμένο απο πραγματικά γεγονότα…

Τελευταίος αγώνας, έτσι επιγράφεται το μυθιστόρημα που έγραψε ο Νάσος Γαλακτερός και είναι εμπνευσμένο απο πραγματικά γεγονότα…

Ένα βιβλίο που συνδυάζει το πραγματικό και το φανταστικό. Ο Νάσος Γαλακτερός, ένας από τους μεγαλύτερους μπασκετμπολίστες της Ελλάδας, γράφει για τη ζωή, τον έρωτα και το μπάσκετ. Ο κεντρικός ήρωας μοιάζει να είναι ένα alter ego του, χωρίς ωστόσο να ταυτίζεται απόλυτα. Απλώς ο συγγραφέας διαχειρίζεται μυθοπλαστικά το πρωτογενές υλικό των βιωμάτων του. Ένα βιβλίο που θα συναρπάσει όχι μόνο τους φιλάθλους, αλλά και όλους εκείνους που δίνουν καθημερινά αγώνες στη ζωή.

Κάποιος σοφός της εποχής μας είπε: «Ο άνθρωπος συναντά μπροστά του πολλές πόρτες με πολλά πεπρωμένα. Αυτή που του ταιριάζει είναι αυτή που τον τρομάζει».

«Σχηματίσαμε δύο σειρές και ξεκινήσαμε το ζέσταμα. Το βλέμμα μου συναντήθηκε αρκετές φορές με του Ντέρεκ. Ήμουν σίγουρος ότι θυμόταν πολύ καλά την τελευταία μας αναμέτρηση, τα είχε βρει σκούρα τότε. Το έβλεπε στα μάτια μου, το αισθανόταν και γνώριζε πολύ καλά ότι θα περνούσε δύσκολο βράδυ, ίσως το δυσκολότερο της καριέρας του. Ο ψυχολογικός πόλεμος μεταξύ μας είχε αρχίσει. 

Μετά την καθιερωμένη παρουσίαση την παιχτών, παρατάχθηκαν οι δύο αντίπαλες πεντάδες γύρω από τη σέντρα του γηπέδου. Ο διαιτητής τότε έκανε το jump ball… Ο μεγάλος τελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ μεταξύ της Αμερικής και της Ελλάδας είχε αρχίσει…»

Ο Νάσος Γαλακτερός γεννήθηκε στην Καβάλα το 1969. Έπαιξε επαγγελματικά μπάσκετ, υπήρξε μέλος της εθνικής ομάδος, για αρκετά χρόνια. Το μυθιστόρημα Τελευταίος Αγώνας είναι το πρώτο του.

Εκδόσεις Άγρα: Γιάννης Κοντραφούρης: Ιοκάστη και άλλα κείμενα για το θέατρο