Πέφτει η αυλαία του φθινοπωρινού κύκλου jazzatthemuseum του Μουσείου Βορρέ την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, με ένα από τα πιο πετυχημένα και πρωτοποριακά σχήματα της σύγχρονης jazz σκηνής, The Takis Barbreris Group.

Ο Τάκης Μπαρμπέρης και το γκρουπ του – Γιάννης Κυριμκυρίδης (keyboards), Γιώργος Γεωργιάδης (μπάσο), Μιχάλης Καπηλίδης (drums)- αναλαμβάνουν να μας απογειώσουν σε μία βραδιά πλημμυρισμένη από ανατολίτικες μουσικές σκάλες και ελληνικούς ρυθμούς.

Με συνεργασίες με μεγάλα εγχώρια και διεθνή ονόματα τόσο της παραδοσιακής όσο και της jazz σκηνής (Trilok Gurtu, Glenn Corneille Πέτρος Λούκας Χαλκιάς, Πέτρος Κούρτης) ο Μπαρμπέρης έχει δημιουργήσει ένα νέο μουσικό δρόμο, που εξελίσσει τον όρο «jazz» μέσα από πάμπολλα έθνικ μουσικά ιδιώματα.

Το live θα έχει έντονες αναφορές στον τελευταίο του δίσκο \’Porto Kayio\’ (2004), όπου παίρνει αυτούσιες ντοκιμαντερίστικες λήψεις από φωνές, ήχους και ρυθμούς και τα ενσωματώνει στη μουσική του. Τα κομμάτια του λειτουργούν σαν ολοκληρωμένοι μύθοι με πλοκή και εξέλιξη και καθιερώνουν κάθε φορά μία νέα μουσική πατρίδα: Ελλάδα, Ινδία, Ανατολή, Αφρική.

Η βραδιά αναμένεται να είναι ένα ταξίδι ανά τον κόσμο μέσα από ήχους άλλοτε μεθυστικά ευαίσθητους κι άλλοτε δυναμικούς.

To live θα λάβει χώρα στους κήπους – καιρού επιτρέποντος – διαφορετικά θα μεταφερθεί στον εσωτερικό χώρο της πινακοθήκης. Και οι δύο χώροι προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία στον επισκέπτη και είναι εξοπλισμένοι με πλήρες bar.