Τελευταίες παραστάσεις για τη Δωδέκατη Νύχτα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, που παρουσιάζεται στο θέατρο Αλίκη. Στο καστ, γνωστοί, ταλαντούχοι και αγαπημένοι ηθοποιοί.

Χρήστος Λούλης, Νίκος Καραθάνος, Αργύρης Ξάφης, Ιωάννα Παππά, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Ηλιάννα Γαϊτάνη, Ηλίας Παναγιωτακόπουλος, Σωκράτης Πατσίκας, Μιχάλης Σαράντης, Θάνος Τοκάκης και Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου.

Τα γεγονότα εκτυλίσσονται τη  Δωδέκατη νύχτα των Χριστουγέννων, στην οποία οφείλει και τον τίτλο της η κωμωδία αυτή του Σαίξπηρ, που γράφτηκε το 1600. Πρόκειται για την τελευταία νύχτα χορού, μεταμφιέσεων και έρωτα, που υπάρχει από τα παγανιστικά χρόνια και είναι γνωστή γιατί οι  ευγενείς παραμέριζαν τις διαφορές τους, πάγωναν τους πολέμους και άνοιγαν τις πόρτες των σπιτιών τους στους φτωχούς και τους κατατρεγμένους, ξορκίζοντας τον παγερό χειμώνα.

Η υπόθεση διαδραματίζεται στην Ιλυρία, μια μυθική χώρα στην οποία ξεβγάζουν τα κύματα τη νεαρή Βιόλα, έπειτα από ένα ναυάγιο. Πιστεύοντας η Βιόλα πως ο δίδυμος αδελφός της Σεμπάστιαν έχει πνιγεί, εισέρχεται στην υπηρεσία του δούκα Ορσίνο, υποδυόμενη τον άντρα με το όνομα Σεζάριο, στην προσπάθειά της να επιβιώσει στην άγνωστη χώρα.

Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από το γραφικό χαρακτήρα του Φέστε, το θείο της κόμισσας Ολίβια , Σερ Τόμπυ τον αφελή υποψήφιο γαμπρό Σερ Άντριου, τον αρχιθαλαμηπόλο Μαλβόλιο και τις ακολούθους της κόμισσας Μαρία  και Κατερίνα. Ο κύκλος των παρεξηγήσεων ξεκινάει όταν ο Ορσίνο, ο οποίος είναι ερωτευμένος με την κόμισσα Ολίβια, της οποίας ο πατέρας και ο αδελφός μόλις έχουν πεθάνει, αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το Σεζάριο για να πλησιάσει την κόμισσα και να κατακτήσει την καρδιά της. Η Ολίβια όμως ξεγελιέται από το νεανικό παρουσιαστικό της Βιόλα, την οποία περνά για άντρα και ερωτεύεται σφόδρα.

Η Βιόλα ερωτεύεται το γοητευτικό δούκα, ο οποίος τη βλέπει σαν άντρα και έμπιστο φίλο. Η υπόθεση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο όταν η παρέα των ευγενών αποφασίζει να παίξει με τον αλαζονικό χαρακτήρα του Μαλβόλιο, κάνοντάς τον να πιστέψει πως η λαίδη του Ολίβια θέλει να τον παντρευτεί. Ο Σερ Τόμπυ και ο Σερ Άντριου διαταράσσουν την ησυχία της λαίδης τραγουδώντας συνέχεια μεθυσμένοι κατά τη διάρκεια της νύχτας, δίνοντας στο Μαλβόλιο την αφορμή να τους τα ψάλλει.

Η ταραχώδης κομπανία πείθει το Μαλβόλιο πως η Ολίβια είναι κρυφά ερωτευμένη μαζί του, εξωθώντας τον σε αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά και δίνοντας την εντύπωση στην κόμισσα πως έχει τρελαθεί, επιστρατεύοντας ακόμη και το Φέστε για να παραστήσει τον εξορκιστή. Ο Μαλβόλιο όμως μαθαίνει για την απάτη τους από την Ολίβια και υπόσχεται να τους εκδικηθεί. Ο Δούκας ωστόσο αναθέτει στο Φάμπιαν να τον ηρεμήσει. Εν τω μεταξύ, ο Σεμπάστιαν, ο δίδυμος αδελφός της Βιόλα ο οποίος θεωρείτο νεκρός, μπαίνει στη σκηνή περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο την υπόθεση. Συγχέοντάς τον για το νεαρό που γνώρισε ως Σεζάριο, η Ολίβια του ζητά να την παντρευτεί. Όταν όμως τα δυο αδέλφια συναντώνται μπροστά στα έκπληκτα μάτια των υπολοίπων, η Βιόλα αναγκάζεται να αποκαλύψει την πραγματική της ταυτότητα, αφού πρώτα σφιχταγγαλιάζει το λατρεμένο της αδελφό τον οποίο θεωρούσε πνιγμένο. Η υπόθεση κλείνει με ένα χαρούμενο φινάλε, με την Ολίβια να παντρεύεται τον αγαπημένο της Σεμπάστιαν, αλλά και με το δούκα να υποκύπτει στον έρωτα της Βιόλα, ενώ γνωστοποιείται πως και ο Τόμπυ έχει παντρευτεί τη Μαρία.