Η ομάδα του TEDxPanteionUniversity διοργανώνει στις 19 Μαΐου το τρίτο κατά σειρά main event της με τίτλο Elephant In The Room στο Mουσείο Μπενάκη. Οι φοιτητές του Παντείου διατηρώντας τον κοινωνικό τους προσανατολισμό εστιάζουν αρχικά στο άτομο και εν συνεχεία στην κοινωνία μας και τις σκοτεινές πτυχές της ακολουθώντας την θεματολογία του pre event Unlock Yourself και πηγαίνοντας την ένα βήμα παραπέρα.

Το κοινό θα απασχολήσουν όλα εκείνα που ενώ είναι εκεί και μας ενοχλούν, είτε σε ατομικό είτε σε συλλογικό επίπεδο, οι άνθρωποι επιλέγουμε να στρέψουμε το βλέμμα μας αλλού, αγνοώντας πως αυτή η παθητική αντιμετώπιση απλώς γιγαντώνει τα προβλήματα. Ήρθε η στιγμή στις 19 Μαΐου να αντιμετωπίσουμε όλα εκείνα που εκούσια παριστάνουμε πως δεν βλέπουμε, όλα εκείνα που μας βασανίζουν, μας ενοχλούν ή απλά μας προκαλούν αμηχανία. Ήρθε η στιγμή να φωτιστούν όλες εκείνες οι πλευρές του εσωτερικού και εξωτερικού μας κόσμου που τις αφήναμε μέχρι τώρα εσκεμμένα στο σκοτάδι.

Συγκεκριμένα, η σκηνή του αμφιθεάτρου του μουσείου θα υποδεχτεί 12 αναγνωρισμένους ομιλητές που θα αναφερθούν σε προσωπικά τους βιώματα, σκέψεις και καινοτόμες ιδέες που θα προβληματίσουν και θα εμπνεύσουν πάνω σε θέματα που συνήθως αποσιωπούνται, όπως η παραπληροφόρηση, ο σεξισμός, η κατάθλιψη, η παιδική εργασία, η αναπηρία, το body shaming, ο ρατσισμός, το sex trafficking.

Διοργανώνοντας TEDx events από το 2016, το TEDxPanteionUniversity έχει καταφέρει όχι μόνο να δημιουργήσει ένα δικό του κοινό, αλλά και να διαφοροποιηθεί από τις υπόλοιπες πανεπιστημιακές ομάδες. Προσφέροντας κάθε χρόνο δωρεάν είσοδο με ηλεκτρονική κράτηση εισιτηρίου και βοηθώντας κάποιον κοινωφελή οργανισμό ή μια κοινωνική δράση, έχει καταφέρει να δημιουργήσει και να διατηρήσει έναν κοινωνικό χαρακτήρα ενισχύοντας την προσβασιμότητα. Φέτος, σε μια κυριολεκτική ανάγνωση του θεματικού άξονα της εκδήλωσης έναντι εισιτηρίου συγκεντρώνονται φαρμακευτικά είδη και τρόφιμα για το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων.

Follow TEDxPanteionUniversity:

Site: www.tedxpanteionuniversity.com
Facebook: www.facebook.com/TEDxPANTEIONUNIVERSITY
Instagram: www.instagram.com/tedxpanteionuniversity
Twitter: twitter.com/tedxpanteionuni?lang=el