Η επιλογή του θέματος για κάθε TEDxAUEB είναι μια κατ’εξοχήν δημιουργική διαδικασία. Ανάμεσα σε όλες τις ιδέες που είχαμε, ταυτιστήκαμε ιδιαίτερα με το “BLANK” διότι εκφράζει ένα πολύ ενδιαφέρον παράδοξο: το κενό συμβολίζει τη δυνατότητα και είναι η βασική προϋπόθεση της δημιουργίας και της εξέλιξης. Μερικές φορές μπορεί να είναι ένα σημείο έναρξης, ενώ άλλοτε χρειάζεται να επιστρέψουμε σε αυτό, να διαγράψουμε και να χτίσουμε από την αρχή κομμάτια της ζωής μας. Αρκετά συχνά όμως, είναι και η ίδια η ζωή μας οδηγεί σε αυτό.

Κάθε άνθρωπος όταν γεννιέται είναι κενός, άσπιλος και άγραφος. Για χρόνια, τα ερεθίσματα που δεχόμαστε μας διαμορφώνουν και γίνονται κομμάτι μας. Ύστερα, στα πιο κρίσιμα σημεία, καλούμαστε από «δημιουργήματα» να γίνουμε «δημιουργοί» και να αναλάβουμε δράση. Φαντάζει αλήθεια τόσο όμορφο, όμως αν ρωτήσεις έναν φοιτητή τι σχέδια έχει για το μέλλον του, πολλοί θα σου πουν «Τίποτα, κενό», με ένα ύφος που δηλώνει μάλλον απογοήτευση παρά ενθουσιασμό.

Οι νέοι σήμερα βρίσκονται τόσο αντιμέτωποι με μια «κακοφωνία» αναρίθμητων μηνυμάτων, όσο και με τον φόβο της αβεβαιότητας. Αναπόφευκτα, καταλήγουν να παραλύουν μέσα σε αυτές τις συνθήκες. Σημαντικές στιγμές, όπως η εισαγωγή στο πανεπιστήμιο ή η αποφοίτηση, προκαλούν φόβο και αγωνία λόγω της ενυπάρχουσας ασάφειας. Στο TEDxAUEB 2019 BLANK, καλούμε τους ανθρώπους αυτούς να δουν πως ουσιαστικά, η ζωή μας δίνει λευκούς καμβάδες που εμείς γεμίζουμε με τα κατορθώματα και τις εμπειρίες μας. Με άλλα λόγια, το κενό εμπεριέχει την αφθονία και είναι η αρχή για την πραγματοποίηση των ονείρων μας!


Η ομάδα προώθησης του TEDxAUEB:

Αφροδίτη Θεοδωρακοπούλου, Νίκη Ρήγα, Γιάννης Δημητρακόπουλος, Πολύμνια Μπενάρδου, Κωνσταντίνα Τσιούνη, Διονυσία Λαμπαδαρίου, Έλενα Πιτταροκοίλη, Νεφέλη Ηλιοπούλου, Ιωάννα Μαρία Βικάτου, Μαρία Μπιμπή, Μάρω Σταθά, Άννα Κοτταρίδου, Αργύρης Δημητρίου, Δημήτρης Χατζηδάκης, Μάριος Θεοφάνης, Κολοβίνος, Νάγια Αγγελοπούλου, Κατερίνα Παρίση, Γιάννος Δρετάς, Νίκος Χιώτης, Δημήτρης Βόβλας, Βασίλης Μαμούτης, Γιάννης Τσιατάς, Φραντζέσκα Σωτάκη, Ευθυμία Κωστάκη, Χρυσάνθη Μπάλλα, Δάφνη Καλλιγέρη, Αντώνης Κανδυλάκης


Διαβάστε επίσης: 

Blank: Το TEDxAUEB στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων