Το 6ο κατά σειρά  TEDxAthens επιστρέφει στις 15 Νοεμβρίου 2014 για δεύτερη χρονιά, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, με πολλές δυνατές ιστορίες, εκπληκτικές αφηγήσεις και διαφορετικές ιδέες, που αναμένεται να χαρίσουν σε όλους όσους παραβρεθούν μια μοναδική εμπειρία. 12 ώρες, 20 ομιλητές, 5 performances, 3 workshops και 50 και πλέον εθελοντές συνθέτουν το ετήσιο ραντεβού της πόλης- το TEDxAthens 2014,

Με κεντρικό θέμα τα «Συμπεράσματα / Conclusions», το TEDxAthens μας υπενθυμίζει πως ήρθε η στιγμή να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα, να εκτιμήσουμε τη μέχρι τώρα πορεία μας και να σχεδιάσουμε τους δρόμους του αύριο, δίνοντας το έναυσμα για μια νέα αρχή, απαλλαγμένη από τις προκαταλήψεις και τα λάθη του παρελθόντος και γεμάτη αισιοδοξία για το μέλλον.

Φέτος το TEDxAthens, αφουγκραζόμενο τις ανάγκες του κοινού, αλλάζει τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων. Για πρώτη φορά, τα εισιτήρια θα διατίθενται αποκλειστικά με σειρά προτεραιότητας (first-come, first-served basis), από τις  10 Οκτωβρίου. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο φετινό TEDxAthens 2014 μπορούν να επισκεφθούν το http://2014.tedxathens.com/ για να αγοράσουν το εισιτήριο τους συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής.

Στη σκηνή του φετινού TEDxAthens, το «παρών» θα δώσουν, όπως κάθε χρόνο, σπουδαίοι ομιλητές, οι οποίοι με τις ιδέες τους, τα οράματα και τα επιτεύγματά τους, θα εμπνεύσουν, θα προβληματίσουν και θα βοηθήσουν να βγάλουμε τα δικά μας «Συμπεράσματα». Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, ακόμη μια χρονιά, μοναδικά μουσικά και θεατρικά δρώμενα, σχεδιασμένα αποκλειστικά για το κοινό του TEDxAthens. Οι τρεις πρώτοι επισκέπτες – ομιλητές είναι: η Maysoon Zayid, ηθοποιός, επαγγελματίας standup comedian και συγγραφέας, ο Don Levy, πρώην εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Sony Pictures, βραβευμένος διπλά με το Βραβείο Όσκαρ από την Ακαδημία Κινηματογράφου και τέλος ο Faraz Warsi, expert στα Doodle και συνιδρυτής της εταιρείας 3D printing “3Doodler”, η οποία ολοκλήρωσε το περασμένο έτος ένα από τα πλέον επιτυχημένα crowdfunding campaings του Kickstarter.

Ο Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου, Curator και Ιδρυτής του TEDxΑthens, δήλωσε σχετικά: «H πενταετής ενεργή παρουσία του TEDxAthens στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης αλλά και η υποστήριξη που έχει κερδίσει από το κοινό στην Ελλάδα και το εξωτερικό μας γεμίζουν με μεγάλη χαρά αλλά και αίσθημα ευθύνης για τη συνέχεια. Φέτος, κάνοντας μια αναδρομή στο χθες και προχωρώντας στο αύριο, πάντα με εφόδια την εμπειρία και την ωριμότητα, θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα –  «όπλα» για τη μελλοντική μας πορεία. Οι φετινές ομιλίες που θα φιλοξενηθούν στη σκηνή του TEDxAthens καταπιάνονται με την επικαιρότητα, τη γνώση του παρελθόντος και την περιέργεια του μέλλοντος, πάντα με βασικό άξονα τον στόχο του TED, που δεν είναι άλλος από την διάδοση ιδεών και ιστοριών που αξίζει να ακουστούν και να συζητηθούν».

Stay tuned για περισσότερες πληροφορίες!

Λίγα λόγια για το TED και το TEDx:

Το TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στις Ιδέες Που Αξίζει Να Διαδοθούν. Ξεκίνησε ως τετραήμερο συνέδριο στην Καλιφόρνια το 1984 και συνεχίζεται και στη Μεγάλη Βρετανία (TED Global). Το ΤΕD είναι μια ετήσια εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν κορυφαίες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο που μοιράζονται τις ιδέες και τις πράξεις τους (έχουν συμμετάσχει μεταξύ άλλων οι Bill Clinton, Al Gore, Richard Dawkins, Bill Gates, Lary Page, Sergey Brin). ΤΕD σημαίνει Tεχνολογία, Ψυχαγωγία, Τέχνη, (Technology, Entertainment, Design) αλλά επεκτείνεται και σε ένα πιο ευρύ φάσμα το οποίο προσφέρει γνώση και έμπνευση από τους πιο εμπνευσμένους στοχαστές του κόσμου και την ευκαιρία σε μια κοινότητα από ανθρώπους που διψούν για το καινούριο, να συναναστραφούν και να ανταλλάξουν ιδέες. TEDx (το x σημαίνει εκδήλωση που οργανώνεται ανεξάρτητα) είναι ένα πρόγραμμα από τοπικές εκδηλώσεις οι οποίες οργανώνονται από ομάδες εθελοντών. Η εκδήλωση ακολουθεί τις προδιαγραφές του TED και πυροδοτεί βαθιές συζητήσεις και συνδέσεις μέσω των ομιλητών και των βίντεο των ομιλιών που προβάλλονται στις ιστοσελίδες του TED και των τοπικών TEDx. Σήμερα υπάρχουν περίπου 2000 TEDx εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, ενώ το TEDxAthens είναι ένα από τα 5 μεγαλύτερα.

Λίγα λόγια για το TEDxAthens:

Το TEDxAthens ξεκίνησε την δράση του το 2009 και είναι μία από τις πρώτες TEDx εκδηλώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος του TEDxAthens, είναι να αναδείξει και να προωθήσει την εμπειρία του TED σε τοπικό επίπεδο, παρουσιάζοντας ομιλητές που εμπνέουν με τις ιδέες, τα οράματα και τα επιτεύγματά τους. Το TEDxAthens 2012 παρακολούθησαν περίπου 1.500 άτομα ενώ το TEDxAthens 2013, 1.400 άτομα.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014, οι ομιλίες του TEDxAthens είχαν πάνω από 2 εκατομμύρια views μέσω του Youtube.