Η φωτογράφος Sofia Gaafar και η δημοσιογράφος Έφη Αλεβίζου συνδυάζουν τον τρόπο οπτικής και σκέψης τους γύρω από τα σημάδια της πραγματικότητας. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά από έργα εικόνων και λόγου με κύριο άξονα την ταχύτητα, την εφήμερη προσέγγιση των ιδεών, την θεμελιώδη ανησυχία του «τι στο καλό συμβαίνει» και του «πόσο πλάκα τελικά έχει ό,τι συμβαίνει».

Αν οι εικόνες του Teaser Project είχαν τραβηχτεί ένα λεπτό μετά θα έμοιαζαν αλλιώς και αν τα λόγια/λεζάντες είχαν γραφτεί αργότερα θα «κάδραραν» άλλες έννοιες.

Το Teaser Project υμνεί τη στιγμή παρατηρώντας τον γλυκό παραλογισμό της παροδικότητας. Μια έκθεση τριών ημερών επισφραγίζει τη σχετικότητα του «για πάντα», ενώ ουσιαστικά είναι μια ακόμα αφορμή για γιορτή και ανθρώπινη επικοινωνία.

Teaser Νο.4
Tίτλος έργου -­Back to Back (not)-­

Μνημονιακό feng shui γραφείου και συναδελφική (α)συμφωνία αλά μπρατσέτα. “Ποτέ άλλοτε οι ώμοι των συνεργατών δεν ήταν τόσο κοντά ο ένας στον άλλο, όσο είναι σήμερα και ποτέ άλλοτε οι καρδιές των ανθρώπων δεν ήταν τόσο μακριά η μία από την άλλη, όσο είναι σήμερα». Ευτυχώς, το μισοδαγκωμένο κουλούρι Θεσσαλονίκης παραμένει ο πιο δυνατός συνδετικός κρίκος.

Words by Efi Alevizou
Lensed by Sofia Gaafar