Η παρουσίαση του βιβλίου «Ταξίδι στην Αφρικανική Σαβάνα» πραγματοποιείται online μέσω Zoom το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022, στις 11:00 και η πρόσβαση είναι ελεύθερη (με προεγγραφές εδώ) για τους νεαρούς βιβλιόφιλους.

Ακολουθήστε μας σε ένα ιδιότυπο σαφάρι με βοηθό την γλαφυρή εικονογράφηση του Γιάννη Σκουλούδη. Για ξεναγούς μας στην περιπέτεια αυτή έχουμε τις συγγραφείς του βιβλίου, που μας αφηγούνται την ιστορία και μας προσκαλούν να μάθουμε για την δύναμη της συνεργασίας, της εμπιστοσύνης και της φιλίας και ν’ ανακαλύψουμε ευρηματικούς τρόπους για να προστατέψουμε το περιβάλλον.

Μάνια Ζηρίδη

Η Μάνια Ζηρίδη συνδυάζει μεταπτυχιακές σπουδές και εργασιακή εμπειρία στην Ψυχολογία της Εκπαίδευσης, τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και την Παγκόσμια Υγεία. Τα ενδιαφέροντά της αφορούν σε περιβαλλοντικά προβλήματα, εκπαιδευτικά θέματα και στην ενδυνάμωση ομάδων. Μέσω του σχεδιασμού και της παροχής προγραμμάτων σπουδών, εκπαιδεύσεων, σεμιναρίων, εγχειριδίων και πρότζεκτ έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς σε θέματα βιωσιμότητας, θετικής αλλαγής κ.α.

Τζωρτζίνα Σπύρη

Η Δρ. Τζωρτζίνα Σπύρη διδάσκει φυσικές επιστήμες σε διάφορες ηλικίες, από παιδιά προσχολικής ηλικίας έως και φοιτητές στο City University of New York. Εργάζεται ως Υπεύθυνη Εκπαίδευσης και Έρευνας στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, συνεργάζεται με την ΑΜΚΕ Πελαργός, είναι Υπεύθυνη Εκπαίδευσης Επιστημών της Φινλανδικής MKO Carbon Busters και Διευθύντρια του παραρτήματος στην Ελλάδα. Εργάστηκε ως ερευνήτρια στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών και σε διάφορα ινστιτούτα ανά τον κόσμο.

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Η εικόνα είναι από το βιβλίο Ταξίδι στην Αφρικανική Σαβάνα, σε εικονογράφηση του Γιάννη Σκουλούδη