Οι Taste, το θρυλικό Blues-Rock τρίο που αποτέλεσε την αυθεντική μπάντα του μύθου Rory Gallagher, έρχονται την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στην Αθήνα για ένα διπλό αφιέρωμα, με αφορμή τα 62 χρόνια από τη γέννησή του και 15 χρόνια από το θάνατό του.

Η μπάντα με τον Rory, ηχογράφησαν μαζί τα δύο σημαντικά κι εξαιρετικής ιστορικής σημασίας άλμπουμ Taste (1969) και On The Boards (1970), λίγο πριν συμμετάσχουν στις περιοδείες μεγαθήριων της εποχής όπως οι Cream και οι Blind Faith των Eric Clapton & Ginger Baker, αλλά και στο περίφημο Isle Of Wight Festival του 1970 στο πλάι του Jimi Hendrix και των The Who.

Παρών σε όλα αυτά ήταν ο John Wilson – πρώην μέλος των Them – με τον οποίο επικεφαλής έρχονται 1η φορά στην Ελλάδα για 2 ιστορικές ζωντανές εμφανίσεις που θα πραγματοποιήσουν σε ημερομηνίες ορόσημα, πάνω δηλαδή στα 62α γενέθλια του Rory Gallagher και θα περιλαμβάνουν τραγούδια που από μόνα τους αποτελούν ντοκουμέντα μιας ολόκληρης περιόδου.

Επιπλέον, το 2010 συμπληρώνονται 15 χρόνια από το θάνατό του και τούτη η διήμερη συναυλία είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδώσουμε τον φόρο τιμής που αρμόζει σε έναν από τους μεγαλύτερους συνθέτες και κιθαρίστες του ηλεκτρικού ήχου.

Ανοίγουν οι Down & Out (Παρασκευή) και Διαφυγόν Κέρδος (Σάββατο), που αναμφισβήτητα αποτελούν δύο από τις καλύτερες εγχώριες προτάσεις του είδους.