Ο ηθοποιός Ανδρέας Κοντόπουλος γράφει το πρώτο του θεατρικό έργο Ταπεινά Ελατήρια και το σκηνοθετεί μαζί με τους Ορφέα Αυγουστίδη και Τζένη Θεωνά στη Νέα Θεατρική Σκηνή του Faust από 28 Οκτωβρίου 2013. Οι τρεις τους κρατούν και τους βασικούς ρόλους.

Μια απρόβλεπτη κωμωδία, μια ιστορία αγάπης, προδοσίας και ματαίωσης που «τεντώνεται» στα όρια του φανταστικού για να αναδιπλωθεί στην πραγματικότητα. Η Νταίζη καταφέρνει επιτέλους να αποδράσει από την πολύχρονη σχέση της με τον αποτυχημένο συγγραφέα Charles de Popotes για τον λαμπερό και επιτυχημένο ηθοποιό Πάρη Γερμασόγεια. Ένας τηλεοπτικός Άμλετ, η έβδομη του Bruckner, six bottles of whiskey και ένας βαλσαμωμένος τρυποκάρυδος, συνθέτουν ένα ιδιότυπο σύμπαν ανατροπών, ανάμεσα στο ψέμα και την αλήθεια.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Charles de Popotes είναι ένας επίδοξος συγγραφέας, με σπουδές στο Παρίσι και γαλλική ανατροφή. Μπορεί να είναι βουτηγμένος στην απόρριψη, να μην μπορεί να τελειώσει το νέο του αριστούργημα, να κάθεται σπίτι και να πίνει ασταμάτητα, αλλά ο έρωτάς του για τη σύντροφό του Νταίζη, δημοσιογράφο του καλλιτεχνικού ρεπορτάζ, τον κρατάει σε εγρήγορση. Οταν εκείνη του ανακοινώνει την απόφαση της να τον εγκαταλείψει για τον επηρμένο ζεν πρεμιέ Πάρη Γερμασόγεια, ο κόσμος του καταρρέει παρασύροντας και το νέο ζεύγος στο πέρασμά του… Ψέμματα και ανακρίβειες του παρελθόντος, μυστικές σχέσεις και επαφές βγαίνουν στην επιφάνεια, δημιουργώντας ένα κωμικό γαϊτανάκι συγκρούσεων που δεν αφήνει τίποτα όρθιο…

Σημείωμα σκηνοθετών

Το φυσιολογικό παύει να είναι φυσιολογικό όταν παύεις να το αντιμετωπίζεις έτσι, σαν κάτι κανονικό, κάτι οικείο…

Τα Ταπεινά ελατήρια βρίσκουν το χιούμορ τους και την επικοινωνία τους κάπου εκεί: το παράλογο μοιάζει λογικό και το λογικό αδυνατεί να δώσει στους χαρακτήρες μας τη λύτρωση που αναζητούν.

Δύο χαρακτήρες και δύο κόσμοι συγκρούονται, ανάμεσα τους η πραγματικότητα, στην οποία αντιστέκονται. Σκηνοθετικά και σκηνογραφικά μας απασχόλησε το πού και το πώς αυτοί οι δύο κόσμοι συγκλίνουν και αποκλίνουν, πώς μπερδεύονται και πώς ξεχωρίζουν. Οι ηθοποιοί βρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης παρόντες, είτε ως δρώντα πρόσωπα είτε ως προβολές των άλλων.  
Ορφέας Αυγουστίδης, Τζένη Θεωνά, Ανδρέας Κοντόπουλος

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία–ερμηνεία: Ορφέας Αυγουστίδης, Τζένη Θεωνά, Αντρέας Κοντόπουλος
Σκηνικά – Κοστούμια: Λουκία Χατζέλου
Κίνηση: Χαρά Κότσαλη
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Φωτογραφίες: Νίκος Κατσαρός
Παραγωγή: Λυκόφως σε συμπαραγωγή με το Faust