Από Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου και εγκαινιάζοντας το Red Jasper Cabaret Theatre, έναν νέο θεατρικό χώρο – σύγχρονο ατμοσφαιρικό θεατρικό καμπαρέ- που επιχειρεί να συγκεράσει διαφορετικές μορφές τέχνης, η παράσταση “Tanz-Οι περιπέτειες μίας νεότητας” έρχεται να παίξει, να τραγουδήσει, να προβληματίσει και να μιλήσει για την ουτοπία της πλήρους αποδοχής και έκφρασης. Για τη συνύπαρξη κόσμων. Χωρίς αυτοί να χάνουν τα χαρακτηριστικά και την ιδιαιτερότητά τους.

Η παράσταση εμπνέεται από το έργο “Ο ευλαβικός χορός”, το πρώτο μυθιστόρημα του Κλάους Μαν, που κυκλοφόρησε το 1925 και μας παρουσιάζει την νεολαία του μεσοπολέμου σαν ένα εξπρεσιονιστικό σκίτσο. Γενιές του τότε και του τώρα, απορρίπτουν καθιερωμένες ηθικές, κοινωνικές και αισθητικές αξίες και προσπαθούν να δημιουργήσουν μέσα από το χάος και την αμηχανία ένα στήριγμα και να ανακαλύψουν ένα νέο τρόπο έκφρασης.

“…παρατήρησε τους νέους, τους συνομηλίκους του, τον έναν μετά τον άλλον. Είδε πως υπήρχαν κιόλας γύρω από τα στόματά τους μικρές αδιόρατες ρυτίδες και κατάλαβε πως είχαν χαραχθεί από την πρώιμη περιπέτεια. Του φάνηκε πως όλη αυτή η κατά βάθος άβγαλτη νεολαία που ήταν μάλιστα τόσο παιδιάστικη όπως και η προγενέστερη, είχε αποτολμήσει απερίσκεπτα έναν αγώνα.”

Συντελεστές:

Παραγωγή: Red Jasper Cabaret Theatre
Σκηνοθεσία: Γιάννης Παναγόπουλος
Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Σύμβουλος δραματουργίας: Νίκος Ζιώγας
Μουσική επιμέλεια- σύνθεση: Βασίλης Παναγιωτόπουλος
Σκηνικά- Κοστούμια: Δήμος Κλιμενώφ
Κίνηση: Γιάννης Μίχος
Φωτισμοί: Γιάννης Κωνσταντακόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Θεόφιλος Σπηλιόπουλος
Συνεργάτης ενδυματολόγος: Μαρία- Σεσίλ Ιγγλέση
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
Αφίσα: Χρήστος Συμεωνίδης
Ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Μικές Γλύκας, Ιωάννα Λέκκα, Χρήστος Σταθούσης και η Holly Grace