Το πρώτο video clip των Tango with Lions, μέσα από το ντεμπούτο album τους, “Verba Time” που κυκλοφόρησε πριν από δύο εβδομάδες από

την Inner Ear, είναι πλέον on air και μπορείτε να το δείτε μέσω youtube. To video clip του “Right From the Start”, γυρίστηκε και ολοκληρώθηκε στην Πάτρα τον Ιούνιο, από τον Ανδρέα Λαμπρόπουλο, με τη βοήθεια του Ανδρέα Μητρέλη στη σκηνοθεσία.

Όσο για το Verba Time, είναι  ένας δίσκος ατμοσφαιρικός, σε ακουστικό κυρίως ύφος, με έντονα folk στοιχεία, στίχους που ψιθυρίζουν μυστικά και σαγηνευτικά φωνητικά, το “Verba Time” είναι μια από τις πιο ευχάριστες μουσικές εκπλήξεις που μας επιφυλάσσουν οι τελευταίες μέρες της φετινής άνοιξης.

Πώς είναι άραγε να χορεύεις tango με τα λιοντάρια; Και πως εξελίσσεται ένας τέτοιος χορός μέσα σ’ ένα ανήσυχο κοριτσίστικο μυαλό; Στην εποχή του usb πως τρέχει ο χρόνος μέσα από την μικροσκοπική μνήμη μερικών floppy disκ; Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

H Kat (Κατερίνα Παπαχρήστου) έχει συνεργαστεί με πολλά συγκροτήματα της ελληνικής αγγλόφωνης indie σκηνής ως μουσικός και τραγουδίστρια μέχρι να σχηματιστούν οι Tango With Lions το 2007. Οι Tango With Lions είναι μια μεταβαλλόμενη μουσική κολλεκτίβα που οφείλει το όνομά της στις εικόνες που διαδραματίζονται στο μυαλό της Kat κάθε φορά που ετοιμάζεται να γράψει ένα καινούριο κομμάτι.

Τα 12 τραγούδια-βινιέτες του δίσκου, σε μουσική και στίχους της Kat, γράφτηκαν στο διάστημα 2007-2009 και αποτελούν αποσπάσματα ενός μουσικού ημερολογίου που περιέχει σκέψεις, συναισθήματα, εικόνες καθημερινότητας, επιρροές από αγαπημένες της ταινίες και βιβλία, στίχους πολύ προσωπικούς αλλά και συμβολισμούς που αφορούν θέματα κοινωνικά και πολιτικά που την απασχολούν.

Οι ηχογραφήσεις έγιναν σποραδικά το τελευταίο εξάμηνο του 2009 στο studio Fab Liquid από τον Ottomo, που έκανε και την παραγωγή του δίσκου.

Έχοντας σαν έμπνευση τoν ζωγραφικό πίνακα “Verbatim” του Nick Gentry, που κοσμεί το εξώφυλλο του album, το “Verba Time” προέκυψε ως τίτλος μέσα από ένα λογοπαίγνιο με τη γνωστή μάρκα δισκετών, αλλά αμέσως εξελίχθηκε σ΄ ένα μήνυμα επικοινωνίας: στις εποχές έντονης απομόνωσης που διανύουμε είναι πια καιρός να αρχίσουμε να μιλάμε με τους γύρω μας και να εκφράζουμε αυτά που σκεφτόμαστε. It’s Verba Time!