Το Θέατρο ΠΚ φιλοξενεί την παράσταση χορού Tango en tres για δύο παραστάσεις στις 28 και 29 Ιουνίου 2014.

Ο μύθος του Πυγμαλίωνα και της Γαλάτειας. Η ιστορία του καλλιτέχνη που ερωτεύεται το ίδιο του το δημιούργημα. Η αναζήτηση για το ιδανικό, το τέλειο, στο πρόσωπο μιας γυναίκας. Το σμίλεμα του θυληκού στοιχείου σύμφωνα με τα θέλω του αρσενικού. Όμως με κάθε χτύπημα της σμίλης πάνω στο μάρμαρο, η γυναικεία φύση ξυπνά. Ζωντανεύει. Διεκδικεί. Αντιστέκεται. Εκδικείται.

Η ομάδα «T for Tango» αποτελείται από καλλιτέχνες που αν και προέρχονται από διαφορετικούς χώρους των παραστατικών τεχνών, έχουν μεταξύ τους έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας, το tango. Χορευτές, ηθοποιοί, λυρικοί τραγουδιστές και μουσικοί συμπράττουν, συνδημιουργούν και εξερευνούν όλο το φάσμα της καλλιτεχνικής έκφρασης που προσφέρει το αργεντίνικο tango.

To Tango en Tres παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία για τέσσερις παραστάσεις στο θέατρο ΑΡΓΩ τον Οκτώβριο του 2013. Ανεβαίνει για δύο ακόμα παραστάσεις τον Ιούνιο του 2014 με την προσθήκη νέου υλικού και κάτω από μια καινούρια, πιο ώριμη σκηνοθετική ματιά.

Επί σκηνής:
Βίκυ Δαμιανού, Χριστιάνα Κουλιζάκη, Δημήτρης Λουκάκης, Μιχάλης Ψύρρας, Βιργινία Ζαχαράκη, Μαριλένα Κουρεμάδη, Κατερίνα Μπατάκη, Νεφέλη Λυγουριώτη, Βιβή Περιμένη, Δημήτρης Πιττής, Βασίλης Τσιτούρας

Πιάνο: Σπύρος Μοσχόπουλος
Συμμετέχει η σοπράνο Λητώ Μεσσήνη

Συντελεστές

Χορογραφία: Δημήτρης Λουκάκης, Βίκυ Δαμιανού
Κείμενα: Χριστιάνα Κουλιζάκη
Μετάφραση τραγουδιών από τα ισπανικά: Λητώ Μεσσήνη, Αλέξανδρος Νότας
Επιμέλεια φωτισμού: Γιώργος Μπαρόλας
Επιμέλεια κοστουμιών: Μαρία Θωμοπούλου
Κοστούμια: Cardou Collection
Δημιουργία – σχεδιασμός: Δημήτρης Πιττής
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ειρήνη Αναγνώστου