Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, στην τελευταία Πανσέληνο του καλοκαιριού, ο βράχος της Ακρόπολης θα πλημμυρίσει από αγαπημένες μελωδίες μεγάλων Αργεντινών Μαέστρων.

Ο επίσημος φορέας Acropolis Tango Festivals υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής παρουσιάζει την παράσταση Τango del Sur (To Tango του Νότου).

Αναζηήτηση για μια καλύτερη ζωή, πάθος για συντροφικότητα και έρωτα, σχέσεις που μεταμορφώνονται σε μουσική και χορό…

Μια συναρπαστική χορευτική παράσταση.της αληθινής ιστορίας του Tango με την.υπογραφή.της διεθνούς φήμης χορεύτριας και χορογράφου από την Αργεντινή, Natalia Ηills, έρχεται από Μπουένος Αires για πρώτη φορά στην Ευρώπη, σε αποκλειστικότητα και για μια μόνο παράσταση στην σκηνή του Ωδείου Ηρώδου Αττικού.

Οι Κορυφαίοι χορευτές της Compania «Τangueros del Sur» αναβιώνουν με αυθεντικές ερμηνείες, περίπλοκο footwork και δυναμισμό, μέσα από το «Romper el Piso» την σπάνια σύλληψη της ιδέας της χορογράφου, την μαγική χορευτική εξέλιξη του Τango.

Τους χορευτές συνοδεύει η εννιαμελής ορχήστρα «Evocation plus» υπό την διεύθυνση και ενορχήστρωση του Αργεντίνου μαέστρο Patricio Villarejo.

Από τα μουσικά ερεθίσματα των μεταναστών, τα κρουστά και τις αφρο-αργεντινές ρίζες, η μουσική εξελίσεται αλλάζει στυλ, διαπλέκεται και δίνει έμπνευση και φόρο τιμής σε μεγάλους καλλιτέχνες και συνθέτες της Χρυσής Εποχής του τάνγκο.

Ένα μουσικό αφιερωμα σε όλα τα μεγάλα ονόματα, από τους Carlo Gardel και Lepera, Juan D’ Arienzo, Anibal Troilo, José María Contursi, μέχρι τoν επαναστατικo και ριζοσπατικo Αstor Piazzolla.

Μια μαγική βραδιά κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης, φωτισμένη από την πανσέληνο του Σεπέμβρη, με χορογραφίες γεμάτες πάθος, νοσταλγία και αισθησιασμό.

Facebook page:

https://www.facebook.com/TangoAcropolis/