Μια πολυπολιτισμική μουσική παράσταση με θέατρο, λόγο, χορό, εικαστικό περιβάλλον αποτελούμενο από γλυπτές μορφές με θέμα την Ινδική Κλασσική Μουσική και την αλληλεπίδραση της με τον Δυτικό Πολιτισμό (την μουσική και τις παραστατικές τέχνες).

Μια μουσική – χοροθεατρική παράσταση με ήχους, εικόνες, χορό, χρώματα, λόγο, ρυθμούς και εικαστικές γλυπτές μορφές, που θα μας μεταφέρουν στη μακρινή Ανατολή μέσα από το κάτοπτρο του δυτικού πολιτισμού, πέρα από τα όρια του χρόνου και των αποστάσεων.

Μια μουσική μεταφορά του δυτικού πολιτισμού στην Ινδία, όπου o θεατής, αφουγκραζόμενος το μυστικισμό και το εσωτερικό ταξίδι της ανθρώπινης ψυχής, μέσα από τα μονοπάτια (Ράγκες) της Ινδικής Κλασσικής Μουσικής, εμπλουτίζεται διευρύνοντας τα όρια του, παρακολουθώντας την παράδοση και την Ινδική Κουλτούρα έτσι ώστε διευρυνόμενος πολυπολιτισμικά απλώνεται από τα όρια της δικής του κοσμοθεωρίας.

Ταξιδεύοντας στο χωροχρόνο με τις Ράγκες που κάθε μια ξεχωριστά συμβολίζει και επικαλείται τα στοιχεία της φύσης, αποτυπώνοντας συναισθήματα, αισθήσεις, εικόνες.

Μια αόρατη ζωγραφική του αιθέρα. Μια διήγηση ήχου, δονήσεων, φράσεων, ρυθμών και χρωμάτων όπου η φαντασία μπορεί να δημιουργήσει την πραγματικότητα που της πιστοποιείται.

Παράλληλα με την παράσταση στο φουαγιέ του Θεάτρου θα υπάρχει έκθεση 30 γλυπτών μορφών- κουκλών του Τάκη Λουκάτου με τίτλο “Tales of Sitar”.

Συντελεστές

Μουσική σύνθεση: Tansen, Ali Akbar Khan, Ιάσονας Ψαράκης
Κείμενα: Απόστολος Παύλος, Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ, Ζαν Κοκτώ, Τάκης Λουκάτος
Βοηθός Σκηνογράφου: Rija Yousuf

Films:
Μουσικό σχήμα Βίντεο: Iasi Ensemble
Σκηνοθεσία Βίντεο: Iάσονας Ψαράκης , Νικόλας Γκίνης, Γιώργος Γκαϊτατζής
Παραγωγή Video Art & Ήχου: Νικόλας Γκίνης
Μουσική σύνθεση: Ιάσονας Ψαράκης
Ενορχήστρωση: Ιάσονας Ψαράκης – Νικόλας Γκίνης
Motion Artist: Rija Yousuf
Σκηνοθεσία – Χορογραφία – Εικαστική επιμέλεια: Τάκης Λουκάτος
Μουσική – Σύνθεση – Ερμηνεία – Ενορχήστρωση: Ιάσονας Ψαράκης

Σκηνική Ερμηνεία:
Ιάσονας Ψαράκης: Σιτάρ & Εσράτζ
Σπύρος Βασιλειάδης: Τάμπλες & Νέι
Τάκης Λουκάτος: Θεατρική ερμηνεία – Χόρος
Kehua Li (Lico Dance): Screendance

Διάρκεια: 120 λεπτά