Από τις 24 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα η διασκέδαση στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο αποκτά άλλο νόημα.

Μια διαφορετική νότα θα αγκαλιάσει τα βράδια μας. Διαχρονικά τραγούδια και άλλα με τη δροσιά από τα 90s θα μας κάνουν να σιγοτραγουδήσουμε “Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε” και θα μας ανοίξουν την πόρτα στην αθωότητα μιας άλλης εποχής που το κλίμα της παραμένει ανεξίτηλο μέσα μας. Άλλωστε ποιος δεν παραδέχεται ότι έρχονται στιγμές που αναρωτιέται “Δεν φταίω εγώ που μεγαλώνω” και αφήνεται στις τρυφερές αναμνήσεις του.

Στην “πρώτη θέση” πλέον και όχι “Λαθρεπιβάτης”, ο γνωστός Γιάννης Νικολάου που ως τροβαδούρος και συνθέτης υπογράφει τις μoυσικές σε πολλές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες δημοφιλών τραγουδιστών. Δίπλα του θα έχει την Κατερίνα Κουρεντζή και τον Άγγελο Χρονά, δυο φωνές που εγγυώνται με την ποιότητά τους  τη δημιουργία μιας μοναδικής ατμόσφαιρας.

Μάλιστα ο Άγγελος Χρονάς στις επόμενες μέρες πραγματοποιεί το πρώτο  δισκογραφικό βήμα του και μας συστήνεται με δύο νέα τραγούδια σε στίχους του Νίκου Γαλανιάδη και μουσική του Γιάννη Νικολάου, που θα ακούγονται στο πρόγραμμα. Μαζί τους, ο Αργεντίνος κιθαρίστας και πιανίστας Ρομάν Γκόμεζ.

Σ’ αυτό το πρόγραμμα διαχρονικά τραγούδια των Γιώργου Ζαμπέτα, Μίμη Πλέσσα, Γιάννη Σπανού και Γιώργου Χατζηνάσιου θα συναντούν αυτά των νεότερων δημιουργών, όπως των Νίκου Πορτοκάλογλου, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Αντώνη Βαρδή, Σταμάτη Κραουνάκη, αλλά και τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Δήμου Μούτση, Διονύση Σαββόπουλου, Παντελή Θαλασσινού. Θα τ’ ακούμε πλάι πλάι σε διεθνείς επιτυχίες από το Γαλλικό και το Ισπανικό ρεπερτόριο του πάθους.

Ο Γιάννης Νικολάου θα μας “συστήσει” επίσης με τη νέα ολοκληρωμένη δισκογραφική ενότητα τραγουδιών του, τον Κρητικό ερμηνευτή Μιχάλη Κουνάλη. Και αμέσως μετά με τη δική του δισκογραφική πρόταση,  που θα περιλαμβάνει τραγούδια με τους Βασίλη Σκουλά, Βασίλη Λέκκα, Παντελή Θαλασσινό, Λένα Αλκαίου, Νίκου Στρατάκη, Σπύρο Πετρουλάκη, Κατερίνα Κουρεντζή και άλλους. Ήδη πολλά απ’ αυτά κυκλοφορούν στο Youtube. O “Bασιλιάς των καναπέδων”σε στίχους του Σπύρου Πετρουλάκη βρίσκεται στη συλλογή της Ελληνοφρένειας με τους Collectiva. “Τι γυρεύω εδώ”, σε στίχους Μαρίας Παπαδάκη, η πρώτη μετάδοση έγινε από τον “Μελωδία”. “Αγκαλιά στον καναπέ μας”, σε στίχους Μαρίας Παπαδάκη επίσης, βρίσκεται στον ήδη πλατινένιο δίσκο  του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα “Η ενοχή των αμνών”.  Στο διαδίκτυο υπάρχουν ακόμα οι “Αετοί”, σε στίχους της Βέρας Περάκη και ο ‘”Ικαρος”, σε στίχους Φρόσως Γιατρομανωλάκη με ερμηνευτή και στα δυο τον Βασίλη Σκουλά. “Αγάπη μου δική μου”, σε στίχους της Πωλίνας Κωνσταντινίδου και ” Ο Παύλος ζει” σε στίχους του Γιάννη Νικολάου με ερμηνευτή τον ίδιο.

“Ταξίδι στ’ όνειρο” χωρίς εκπλήξεις θα φάνταζε κάπως αλλιώς στο φινάλε δίχως τους εκλεκτούς καλεσμένους. Στην πρώτη βραδιά ο έτερος πρώην “Λαθρεπιβάτης” Παντελής Θαλασσινός, στη συνέχεια η Λένα Αλκαίου μαζί με τον Κώστα Μάντζιο, στην τρίτη βραδιά ο Βασίλης Λέκκας και θ’ ακολουθήσει ο Κώστας Μακεδόνας και άλλοι φίλοι στις πιο όμορφες μουσικές Δευτέρες της νυχτερινής Αθήνας.

Συντελεστές:
Ενορχήστρωσεις: Γιάννης Νικολάου
Τραγουδούν: Γιάννης Νικολάου, Κατερίνα Κουρεντζή, Άγγελος Χρονάς
Κιθάρες: Γιάννης Νικολάου, Άγγελος Χρονάς
Πιάνο, Κιθάρα: Ρομάν Γκόμεζ
Επιμέλεια Προγράμματος: Γιάννης Νικολάου, Νίκος Γαλανιάδης
Επικοινωνία: Άρης Βασιλειάδης
Επιμέλεια – Οργάνωση Παραγωγής: Νίκος Γαλανιάδης, Γιάννης Κανελλόπουλος.