Την Τρίτη 9 Μαρτίου έως και το Μ. Σάββατο 3 Απριλίου 2010, και μετά από τέσσερα σχεδόν χρόνια εκθεσιακής απουσίας, ο Δημήτρης Κούκος επιστρέφει στον Εικαστικό Κύκλο στη Χαριλάου Τρικούπη, με μια ογκώδη παρουσίαση της δουλειάς του.

Η έκθεση Ταξίδι, περιλαμβάνει 50 περίπου μικρά και μεγάλα ζωγραφικά έργα, που ξεδιπλώνονται σε τρεις ουσιαστικά ενότητες.

Όπως σημειώνει ο ιστορικός τέχνης Αθανάσιος Μουτσόπουλος: Ο Κούκος είναι ένας από τους σημαντικότερους έλληνες στοχαστές του ζωγραφικού μέσου της εποχής μας. Η ζωγραφική του πορεία ξεκινάει από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 και διανύει σαράντα χρόνια έρευνας πάνω στο μέσο, εξερευνώντας κάθε εκδοχή ή τεχνοτροπία, πέρα από  μορφολογικούς περιορισμούς ή παρωπίδες.

Το έργο του Δημήτρη Κούκου κυμαίνεται από τις οριακές εκδοχές της ζωγραφικής αναπαράστασης έως την απόλυτα ανεικονική σύνθεση, από τη μικροκλίμακα του χαρτιού έως τη μνημειακή διάσταση του τελάρου και σ’ αυτή τη γκάμα κυμαίνεται και αυτή η έκθεση στους άπλετους χώρους του Εικαστικού Κύκλου.