Το Φεστιβάλ Αθηνών υποδέχεται τον Θάνο Μικρούστικο και τα τραγούδια του στο Ηρώδειο, για να μας ταξιδέψει παρέα με μερικούς από τους πιο αξιόλογους ερμηνευτές και φίλους του συνθέτη.

Ο Θάνος Μικρούτσικος θα δώσει δύο μοναδικές συναυλίες στο Ηρώδειο για να μας ταξιδέψει σε ήχους αλησμόνητους που σηματοδοτούν μια πορεία τριάντα και πλέον χρόνων.

Από ένα τέτοιο ταξίδι δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο Σταυρός του Νότου – Γραμμές των οριζόντων, ένα έργο που αποτέλεσε σταθμό στην ελληνική τραγουδοποιία και συνεχίζει να εξελίσσεται μουσικά από τον συνθέτη, σε έναν ανοιχτό διάλογο με τον ποιητή της φυγής και του ονείρου, τον Νίκο Καββαδία.

Από το πολύπλευρο και διαφορετικών αποχρώσεων έργο του, ο Θάνος Μικρούτσικος επιλέγει να παρουσιάσει ακόμη γνωστά αγαπημένα τραγούδια, ενορχηστρωμένα για μεγάλη ορχήστρα.

Ερμηνεύουν οι Ρίτα Αντωνοπούλου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Κούτρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Χρήστος Θηβαίος και ο Θάνος Μικρούτσικος. Και οι μουσικοί: Θύμιος Παπαδόπουλος φλάουτο, κλαρινέτο, σαξόφωνο σοπράνο, Θάνος Μικρούτσικος, πιάνο, Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, Μουσική διεύθυνση: Αλέξανδρος Μυράτ.