Από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια κυκλοφορεί το βιβλίο της Δήμητρας Μακρυνιώτη, Τάξε μου.


Είκοσι πέντε ιστορίες για έργα και ημέρες των ανθρώπων (αλλά και των ζώων), για ζόρικα παιδικά χρόνια, άγριες εφηβείες και αναπόφευκτες οικογένειες, για πραγματικούς ή συμβολικούς θανάτους και δύσκολους αποχαιρετισμούς.  Ένα πανόραμα σύγχρονων μύθων για τη χημεία και την αλλεργία των σχέσεων, για τους απρόβλεπτους ήρωες της καθημερινής ζωής στους μικρόκοσμους της επαρχίας και της πρωτεύουσας, για τους ξένους δίπλα μας και τον ξένο μέσα μας, για τα πάθη του κορμιού και της ψυχής.
Έμπειρη ανατόμος της κοινωνικής πραγματικότητας, η Δήμητρα Μακρυνιώτη στρέφει εδώ ένα άλλο βλέμμα στις λεπτομέρειες που κλείνουν μέσα τους το σύμπαν, στα μικρά συμβάντα που δίνουν στον κόσμο το ρυθμό και το λόγο (ή το παράλογό) του και στη ζωή την ασφυξία και την ανάσα της.


Η Δήμητρα Μακρυνιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν τη μικροκοινωνιολογία του Erving Goffman και τις κοινωνιολογικές προσεγγίσεις της παιδικής ηλικίας, του σώματος και του θανάτου. Η συλλογή διηγημάτωνΤάξε μου είναι το πρώτο λογοτεχνικό της έργο.