Ο Τάκης Μπαρμπέρης είναι μια από τις ξεχωριστές περιπτώσεις της ελληνικής jazz σκηνής, αφενός για την ιδιαίτερη δεξιοτεχνία του στην ηλεκτρική κιθάρα και αφετέρου για το μουσικό πλούτο και την ευρηματικότητα των συνθέσεών του.

Το Takis Barberis Group με την ειδική συμμετοχή του σαξοφωνίστα David Lynch παρουσιάζει συνθέσεις του κιθαρίστα Τάκη Μπαρμπέρη από την πλούσια δισκογραφία του απο το 1990 έως και σήμερα, καθώς και κάποιες νέες ακυκλοφόρητες συνθέσεις. Μια Μουσική με βάση την Jazz που αφομοιώνει πολλά στοιχεία από funk, rock, ινδική, αφρικάνικη, βαλκανική και ελληνική μουσική . Η καλλιτεχνική και τεχνική αρτιότητα του David Lynch καθώς και η αυτοσχεδιαστική ικανότητα όλων των μουσικών του συνόλου, αναμένεται να δώσει μια άλλη διάσταση στις συνθέσεις της συναυλίας.

Ο Τάκης Μπαρμπέρης υπήρξε μέλος του ιστορικού jazz συγκροτήματος Iskra κατά τη δεκαετία του ’80.

Ανοιχτός σε πολυστυλιστικές συνεργασίες, ο Μπαρμπέρης έχει, μεταξύ άλλων, συμπράξει ζωντανά και με τον κλαρινετίστα Πετρολούκα Χαλκιά στο Παράφωνο το 1996, μια σύμπραξη που έμελλε να κυκλοφορήσει σε cd αρκετά χρόνια αργότερα (In Parallel).

Έχει συνεργαστεί με τα περισσότερα μέλη της παλαιάς αλλά καιτης νέας ελληνικής jazz σκηνής, καθώς επίσης με μεγάλα ονόματα της διεθνούς jazz και world μουσικής, όπως οι Trilok Gurtu, Glenn Corneille, Debashish Bhattacharya και Ilhan Ersahin.

Τάκης Μπαρμπέρης Γκρούπ συμμετέχει ο David Lynch
David Lynch – σαξόφωνα
Τάκης Μπαρμπέρης – κιθάρα, ηλεκτρικό σιτάρ
Μένιος Γούναρης – πλήκτρα
Κεχρής Χρήστος – μπάσο
Γιώργος Μπαρμπέρης – τύμπανα

http://www.takisbarberis.com
https://www.youtube.com/channel/UCFJW0n4r-mWmncIJueOn_qA