Παρουσιάστηκαν οι 16 διαγωνιζόμενες ταινίες και οι δημιουργοί τους και στην συνέχεια το κοινό απόλαυσε την προβολή τους στη μεγάλη οθόνη.

Η ταινία που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους βάσει online ψηφοφορίας και αναδείχθηκε νικήτρια Ταινία Τσέπης για το 2023 είναι «Η Συνάντηση» των Αδαμάντιου Αναστασιάδη και Αδαμαντίας Πιλισσά, με θέμα την καθημερινότητα μιας ηλικιωμένης γυναίκας, που διαταράσσεται από ένα απρόοπτο γεγονός. Η ταινία απέσπασε το Βραβείο Κοινού – Samsung, που συνοδεύεται από ένα κινητό Samsung Galaxy S23 Ultra και το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ. Το βραβείο απένειμε ο Γιώργος Φρέρης, Marketing Manager του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της Samsung Electronics Hellas.

Όλοι/ες οι φιναλίστ βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους με ένα βραβείο – ειδικά σχεδιασμένο για το Eπίσημο Διαγωνιστικό τμήμα των Tαινιών Τσέπης.

Ακολούθησε πάρτυ στο φουαγιέ του ΑΣΤΟΡ.

Λόγω της θερμής συμμετοχής στην πρώτη διοργάνωση Ταινίες Τσέπης, το περιοδικό Cinematek τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινώσει μία επιπλέον λίστα ταινιών οι οποίες θα προβληθούν στο Cinematek.gr και θα αποτελέσουν μια ευρύτερη επιλογή Ταινιών Τσέπης εκτός συναγωνισμού, ώστε να αποκτήσουν την ορατότητα που αξίζουν.

Οι ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΣΕΠΗΣ ανανεώνουν το ραντεβού με τους δημιουργούς για το 2024, όπου και θα ανακοινωθεί το θέμα του δεύτερου Mobile Film Contest. Μείνετε συντονισμένοι/ες/α!

Oι ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΣΕΠΗΣ είναι ο πρώτος διαγωνισμός για ταινίες γυρισμένες με κινητό τηλέφωνο από δημιουργικούς ανθρώπους. Στην πρώτη διοργάνωση έγινε ανοιχτό κάλεσμα για ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, ή οπτικά δοκίμια γυρισμένες με αποκλειστική χρήση κινητού. Το θέμα της πρώτης αυτής διοργάνωσης ήταν “ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ”.