Τη σεζόν 2021-2022, και κάθε εβδομάδα, ο κινηματογράφος Ανδόρα θα προβάλλει επιλεγμένες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους πρόσφατης παραγωγής, πριν από την προβολή των μεγάλου μήκους ταινιών της διανομής.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει για στόχο την ανάδειξη της ελληνικής μικρού μήκους ταινίας, που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής, μέσα από την καθιέρωση ενός σταθερού ραντεβού για το κοινό με το είδος αυτό στην συγκεκριμένη αίθουσα.

Ο προγραμματισμός έως τον Ιανουάριο περιλαμβάνει από το Brutalia-days of labour του Μανώλη Μαυρή (βραβείο CANAL+ στην Εβδομάδα της Κριτικής των Κανών, Χρυσός Διόνυσος στο Φεστιβάλ Δράμας), μέχρι την πολυβραβευμένη ταινία To τέλος του πόνου (Μία πρόταση) της Ζακλίν Λέντζου (παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Λοκάρνο) και το Ίσκιωμα του Κώστα Γεραμπίνη.

Το πρόγραμμα, μέχρι στιγμής, έχει διαμορφωθεί ως εξής:

25/11 To τέλος του πόνου (Μία πρόταση) (14′), Ζακλίν Λέντζου
2/12 Μελατονίνη (13′), Νίκος Πάστρας
9/12 A summer place (21′), Αλεξάνδρα Ματθαίου
16/12 Ίσκιωμα (15′), Κώστας Γεραμπίνης
23/12 Goads (15′), Ίρις Μπαγλανέα
30/12 Brutalia, days of labour (26′), Μανώλης Μαυρής
6/1 Happy (8′), Γιούλη Αναστασοπούλου
13/1 Souls all unaccompanied (26′), Γιώργος Τελτζιδης.

Κατά την διάρκεια των γιορτών θα προβληθούν επίσης οι ταινίες Τοπίο με καλύβα και δάσος (3′) του Ηλία Δ. Δούλη και το Γιαφ-Γιουφ (4′, animation) της Αθηνάς-Γεωργίας Κουμελά.

Από Γενάρη θα ακολουθήσει νέο πρόγραμμα που περιλαμβάνει πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες δουλειές των δύο τελευταίων ετών.

Η προβολή των μικρού μήκους ταινιών θα πραγματοποιείται συνήθως στην πρώτη (απογευματινή) προβολή του κινηματογράφου, ενώ οι θεατές θα μπορούν να τις παρακολουθούν στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.

Η Weirdwave ευχαριστεί θερμά τους δημιουργούς για την παραχώρηση των ταινιών τους.