Από το 2009 που το T.A.F. άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό, τα ερειπωμένα πετρόχτιστα δωμάτια περιμετρικά της αυλής – εξαιρετικό δείγμα λαϊκής αρχιτεκτονικής της Αθήνας του 19ου αιώνα – αποτελούν το αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό του. Κρατούν ζωντανή την ατμόσφαιρα παλιάς αθηναϊκής συνοικίας, ενώ στους τοίχους και τα δάπεδα η φθορά του χρόνου είναι εμφανής.

Στους χώρους τους οποίους κάποτε μοιράζονταν οι διάφορες οικογένειες που κατοικούσαν ή έτρεχαν τα εργαστήριά τους έχει βρει στέγη η έννοια της καλλιτεχνικής σύμπραξης. Τα δωμάτια του T.A.F. φιλοξένησαν μέχρι σήμερα εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, επιτόπιες εγκαταστάσεις, performative δράσεις, μουσικά και θεατρικά έργα ανοιχτά στο κοινό. Πλέον συνιστούν στο σύνολό τους ένα ξεχωριστό project που απευθύνεται σε νέους επαγγελματίες: Pop-up stores, fashion & design events και workshops συστεγάζονται και επικοινωνούν, συγκροτώντας μια διαρκώς εξελισσόμενη πλατφόρμα δημιουργικότητας.

Τα πρώτα κλειδιά των taf rooms κρατούν η fashion designer Αθηνά Κόρδα και η ομάδα σχεδιαστών CO12. Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στις 21.30 το TAF γιορτάζει μαζί τους τα εγκαίνια των pop up stores, ενώ στα decks θα βρεθεί ο Dj PlayMo.

CO12

Γνωρίστε τους σχεδιαστές:

Η Αθηνά Κόρδα είναι γνωστή για τις αυστηρές, θηλυκές γεωμετρικές γραμμές της που έχουν ξεχωριστή λεπτή αφή. Αντιπροσωπεύει ένα στυλ που εξισορροπεί το κομψό με το αμφιλεγόμενο design. Πέρα από τις συλλογές της, η Αθηνά Κόρδα συνεργάζεται διαρκώς με καλλιτέχνες από όλο το φάσμα. Πιστεύει ότι «η μόδα είναι τέχνη, και τέχνη σημαίνει ελευθερία». Το A ROOM είναι το πρώτο της shop με exclusive design δημιουργίες, που θα φιλοξενήσει παράλληλα επιλεγμένα accessories και τσάντες νέων Ελλήνων σχεδιαστών, όπως Morphe London, Emmanuelle Silk, Jeanne Nicole, FW Bags, Rinama CustomMade.

www.athinakorda.gr

H ομάδα CO12 αποτελείται από τους Birds & lofts / Danai Gkoni [nolongeroutside] / Drossia Galimana jewellery design/ Fylaki / Into_Ceramics / Katerina Latoufi_Ceramics / Natassa Mantzari jewelry design / Odd Studio / Redo / the pinqueen / Wooppers. Ασκήσεις δημιουργικής χημείας, Μέρος 1o όπου δώδεκα σχεδιαστές και χειροτέχνες ανακατεύτηκαν μεταξύ τους. Με διαφορετικές αφετηρίες και κοινούς στόχους δημιούργησαν έναν κοινό εκθεσιακό χώρο παρουσίασης της δουλειάς τους. Η συνέχεια επί του δοκιμαστικού σωλήνα…

https://www.facebook.com/CO12designerscollective/


Φωτογραφία θέματος: Αθηνά Κόρδα