Το The Art Foundation παρουσιάζει το κουκλοθέατρο Κέντρο Βάρους σε μια παράσταση βασισμένη στο βιβλίο του Alain Grousset

«Ένα πράσινο μυρμήγκι», εκδ.Παπαδόπουλος. Οι παραστάσεις ξεκινούν την Κυριακή 21 Νοεμβρίου.

Ο Μάρκος δε συγυρίζει ποτέ το δωμάτιό του. Προτιμά να κάνει πιο ενδιαφέροντα πράγματα. Φτάνει όμως η μέρα που η μαμά χάνει την υπομονή της. Ο Μάρκος αρχίζει το συγύρισμα. Περίεργο! αυτός ο πύραυλος ανάμεσα στα παιχνίδια, δεν είναι δικός του.

Ένα μυρμήγκι-αστροναύτης βγαίνει από μέσα. Έχει προσγειωθεί αναγκαστικά στο δωμάτιο του Μάρκου γιατί έμεινε από καύσιμα. Μόνο με 7 σταγόνες Η2Ο θα μπορέσει να ξαναπετάξει…

Ένα έργο επιστημονικής φαντασίας για παιδιά, που μέσα από απρόβλεπτες καταστάσεις και με πολύ χιούμορ, θίγει θέματα ζωτικής σημασίας της σύγχρονης πραγματικότητας, όπως η έλλειψη νερού και η προστασία του περιβάλλοντος, η συνεργασία, η φιλία.

Η παράσταση συνδυάζει τις μαρότες (κούκλες σε ραβδί) με το μαύρο θέατρο και το θέατρο σκιών.

Το Κουκλοθέατρο Κέντρο Βάρους δημιουργήθηκε το 2004 από την Κλειώ Κιούλπαλη και την Ανθίππη Πετράκη. Η πρώτη τους παράσταση «Και η Ελένη ήταν μικρή και το παλτό μεγάλο» παρουσιάστηκε για δύο χρονιές στο Από Μηχανής Θέατρο και στο Θέατρο Αλκμήνη, καθώς και σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Αττικής.

Συντελεστές:

Κούκλες, σκηνοθεσία: Κλειώ Κιούλπαλη, Ανθίππη Πετράκη
Κατασκευές, φωτισμοί: Γκάυ Στεφάνου
Ήχος: Δημήτρης Στάμου