Μια νέα παράσταση θεάτρου σκιών με ζωντανή μουσική συνοδεία από τον Εξωγήινο-ορχήστρα Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο, τον Δόκτορα Cosmic Θάνο Κοσμίδη των Burger Project και τη γυναικεία ορχήστρα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής Smyrna!

Ο αγαπημένος σκιοπαίχτης και οι συνεργάτες του περιμένουν τους μικρούς και μεγάλους φίλους τους στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος από τις 16 έως τις 30 Δεκεμβρίου για να συνταξιδέψουν στο φεγγάρι με… πολλά απρόοπτα και εκπλήξεις! Μια συμπαραγωγή του ΜΜΑ και του Θιάσου Ηλία Καρελλά στο πλαίσιο του επιτυχημένου κύκλου Χριστούγεννα στο Μέγαρο.

«Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στο φεγγάρι»

Ο Μεγάλος Βεζίρης αναζητά έναν ξεχωριστό προορισμό για να υποδεχτεί το νέο έτος μαζί με την κόρη του και ολόκληρο το παλάτι. Είναι διατεθειμένος να δώσει αμέτρητες λίρες και φλουριά σε όποιον καταφέρει να του οργανώσει ένα ταξίδι στο φεγγάρι για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο αστρονόμος και διάσημος επιστήμονας Δόκτωρ Cosmic, γνωστός για τις ηλεκτρονικές μουσικές του συνθέσεις, αναλαμβάνει την επιχείρηση. Όμως, πριν την άφιξη του Μεγάλου Βεζίρη στο φεγγάρι, μια ομάδα αστροναυτών θα πρέπει να εξερευνήσει τη Σελήνη, να προετοιμάσει το έδαφος και την ατμόσφαιρα, να τη στολίσει με χριστουγεννιάτικο διάκοσμο και να βεβαιωθεί πως όλα είναι ασφαλή. Ποιος άλλος πιο τολμηρός και πιο ικανός από τον Καραγκιόζη για τη θέση του Αρχιαστροναύτη;

Ο πολυμήχανος ήρωάς μας, προκειμένου να φτιάξει το πλήρωμά του, προσκαλεί τους φίλους του, λέγοντάς τους πως τους έχει βρει καλές νύφες για να παντρευτούν. Τι καλύτερο από ένα σύνολο παραδοσιακής μουσικής που αποτελείται από έξι όμορφες γυναίκες; Η Ορχήστρα Smyrna θα μαγέψει τους υποψήφιους γαμπρούς, αλλά και το κοινό, με τις υπέροχες μελωδίες και τις φωνές των μελών της!

Έτσι, με πλήρωμα τον Μορφονιό, τον Νιόνιο, τον Σταύρακα, τον Μπαρμπαγιώργο και την οικογένειά του, ο Καραγκιόζης βρίσκεται στη θέση του πιλότου του πυραύλου, και το ταξίδι για το διάστημα ξεκινά. Ύστερα από μια μεγάλη περιπλάνηση στους πλανήτες φτάνουν εντελώς τυχαία στο φεγγάρι. Εκεί, εξερευνώντας την επιφάνειά του και προσπαθώντας να προετοιμάσουν τη γιορτή, θα έρθουν αντιμέτωποι με αλλόκοτα πλάσματα, αστέρια και κομήτες και με τον εγωιστή Εξωγήινο-ορχήστρα Αλκιβιάδη.

Η περιπέτεια αρχίζει… Ντυμένοι όλοι με τις αστροναυτικές στολές τους κάνουν πρόβες για τα κάλαντα και τα τραγούδια, ενώ χριστουγεννιάτικα δέντρα και στολίδια αιωρούνται στο διάστημα! Άραγε ο Καραγκιόζης και η παρέα του θα προλάβουν να τελειώσουν τις ετοιμασίες τους προτού έρθει η νέα χρονιά;

Συντελεστές:

Σε όλους τους ρόλους πίσω από τον μπερντέ: Ηλίας Καρελλάς
Εξωγήινος-ορχήστρα: Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος
Δόκτωρ Cosmic: Θάνος Κοσμίδης από τους Burger Project

Ορχήστρα Smyrna:
Σταυρούλα Βλασοπούλου τσέλο, τραγούδι
Κάλια Καμπούρη κανονάκι, τραγούδι
Ελευθερία Κουρλιά κιθάρα, τραγούδι
Ειρήνη Νικολακοπούλου βιολί, τραγούδι
Πένυ Παπακωνσταντίνου πολίτικο λαούτο, κρουστά, τραγούδι,
Έλσα Στουρνάρα ακορντεόν, τραγούδι

Χειρισμός φιγούρας: Ηλίας Καρελλάς, Νικόλας Τζιβελέκης, Κωνσταντίνα Γκόρου
Σύνθεση κειμένων-Σκηνοθεσία: Ηλίας Καρελλάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Κώνστα
Μουσική επιμέλεια: Ηλίας Καρελλάς και η ομάδα
Φωτισμοί: Ηλίας Καρελλάς, Γιώργος Ανεστόπουλος
Σκηνογραφία: Ηλίας Καρελλάς
Ειδικές κατασκευές σκηνικού: Μιχάλης Ράπτης
Σκηνικά αντικείμενα: ΜΜΑ-Σοφία Κατσουλιέρη
Ηχοληψία: Νίκος Καραπιπέρης

Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Συμπαραγωγή: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Θίασος Σκιών Ηλία Καρελλά


Φωτογραφία: Ηλίας Καρελλάς, ©Γερασιμοπούλου Stage Photos