Η ιδιαίτερη ασπρόμαυρη ταινία των Shaun Clark και Kim Noce που αφηγείται ένα απόγευμα στο μετρό του Λονδίνου, Το Απόγευμα που Έχασε το Μυαλό της (The Evening her Mind Jumped Out of her head, παραγωγή Mew Lab).

Η κριτική επιτροπή (Vladimir Leschiov, Anja Sosic, Πάνος Βλαγκόπουλος) εκτίμησε την ταινία για την “πλούσια παλέτα των καλλιτεχνικών ιδιοτήτων της που ενσωματώνουν μουσικότητα, χιούμορ του παραλόγου και επακριβή χρήση του animation σε ένα ολοκληρωμένο έργο τέχνης”.

To βραβείο κριτικής επτιτροπής δόθηκε στην ταινία Τρεις μύγες (Three Fitted Flies, Ισπανία/Λιθουανία) των Maria Álvarez & Elisa Morais, ένα “μυστηριώδες ατύχημα που παρουσιάζεται μέσα από μία μινιμαλιστική οπτική γλώσσα και από τον παραλογισμό των στρεβλών διαστάσεων”. Καλύτερη μουσική επένδυση στoν Petar Dundakov και την κροατική-βουλγαρική ταινία Περιπλανώμενη χώρα των Ivan Bogdanov και Vessela Dancheva.

Στο φοιτητικό τμήμα, καλύτερη ταινία αναδείχθηκε η έξοχη σάτιρα της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής Ο Ρούμπεν φεύγει (Ruben Leaves) του Frederic Siegel (Ελβετία). Η κριτική επιτροπή (Steven Woloshen, Κατερίνα Γιαννάκου, Nica Harrison) εκτίμησε “το καλλιτεχνικό στυλ της ταινίας που ταιριάζει απόλυτα με τη διήγηση”.

Ειδική μνεία στην ταινία για την Συρία, Αϊνή – Το Δεύτερο Μάτι μου του Ahmad Saleh (Γερμανία / Ιορδανία/ Παλαιστίνη 2016), όπου “ο καλλιτέχνης κατάφερε να εκφράσει τη μουσικότητα μέσω της σιωπής”.

Καλύτερη ελληνική φοιτητική ταινία αναδείχθηκε ο Πολικός Αστέρας της Ιλάειρας Μισιρλιάδη, “μία ειλικρινής, ξεκάθαρη και γλυκιά ταινία που κάνει το θεατή να ταξιδέψει μαζί με έναν καλλιτέχνη”

Η ισπανική ταινία Ψυχοναύτες των Pedro Rivero και Alberto Vázquez με την τολμηρή θεματολογία της κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους, ενώ η άλλη Ισπανική ταινία του προγράμματος Ο ληστής Κουκαράτσα των Juan Alonso & Hector Pisa αναδείχθηκε ως η καλύτερη ταινία του κοινού μεγάλου μήκους.

Ελληνική πρωτιά στο νέο τμήμα του Be there! το διαγωνιστικό μικρού μήκους για παιδά. Η ταινία για τον ρατσισμό Εθνοφοβία (Ethnophobia) του Joan Zhonga κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους για παιδιά από την κριτική επιτροπή των παιδιών (Γκρέτα Δενδρινού, Ερμίνα Μακρή, Μυρτώ Ράδου, συντονίστρια Χρύσα Πάντσιου). Για τους κριτές, “με αστείο τρόπο έδειξε την πάλη των ανθρώπων για επιβίωση, τους συμβιβασμούς των κυρίαρχων ομάδων (ή σε αυτή την περίπτωση χρωμάτων), και την επιβολή των ισχυρών”.

Ειδική μνεία στην ταινία Λιλού του Rawan Rahim (Γαλλία 2015), ενώ το βραβείο κοινού για ταινία μικρού μήκους κέρδισε η έξοχη ανασυγκρότηση του μύθου του Μινώταυρου (Minotaur) από τον Λετονό Karlis Vitols.

Το 6ο Be there! Corfu Animation Festival διεξήχθη 29 Μαρτίου – 2 Απριλίου 2017 στην Κέρκυρα με 235 ταινίες animation στο πρόγραμμά του από 38 χώρες, με αφιερώματα και καλεσμένους από την Λετονία, Καναδία, Σερβία,Πολωνία, και Ελλάδα.