Η Βίκυ Αδάμου και η Αντιγόνη Γύρα θα προσφέρουν σεμινάριο με τίτλο “Χορός και θέατρο για γονείς και παιδιά” για δεύτερη χρονιά, μετά την περσινή επιτυχία.

 

Όμως αυτή τη φορά, το σεμινάριο δε θα διεξαχθεί στην Αίγινα, αλλά στη Σύρο, στις 3-6 Ιουλίου 2013.

Γονείς και παιδιά θα μπούμε σε μια κοινή περιπέτεια τέχνης με σκοπό να έρθουμε σε επαφή με τον εαυτό και τα παιδιά μας με ένα διασκεδαστικό τρόπο. Θα δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα κοινό αποτέλεσμα στο τέλος του σεμιναρίου όπου όλοι και όλες θα έχουν έναν ισότιμο ρόλο στη διαδικασία έμπνευσης και υλοποίησης.

Θα ζήσουμε πέντε ξεχωριστές μέρες στο πανέμορφο νησί της Σύρου, μέσα στο στούντιο αλλά κι έξω στη φύση και στη θάλασσα. Μέσα από κοινές ασκήσεις ενήλικες και παιδιά θα φτιάξουμε ένα κοινό τόπο επικοινωνίας. Ο χορός, το θεατρικό παιχνίδι, η μουσική και ο αυτοσχεδιασμός θα είναι τα εργαλεία με τα οποία θα ανακαλύψουμε καινούργιες μορφές συνύπαρξης εξασκώντας τη σωματική επαφή και τη φαντασία μας . Ένα σεμινάριο δώρο για να φρεσκάρει την καθημερινότητα μας και να τονώσει τις ενδοικογενειακές σχέσεις μ ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο.

Για φέτος το θέμα θα βασίζεται στα ΟΝΕΙΡΑ.Τα όνειρα συνδέουν τους ανθρώπους όλων των ηλικιών, είναι καλά , είναι κακά , είναι ανακουφιστικά, είναι ανατρεπτικά , μας δείχνουν δρόμους για να πλησιάσουμε τον εαυτό μας και τον άλλο.Τα όνειρα έχουν εικόνες, πλούσιες και πρωτόγνωρες που μπορούν να εκφραστούν μέσα από το χορό και το θέατρο.
 

Τα όνειρα μπορούμε να τα φτιάξουμε όπως θέλουμε και … ΞΥΠΝΙΟΙ!

Μια γεύση από το πρόγραμμα μας στην Σύρο:
8.00-9.00 Θα ξυπνάμε και θα τρώμε πρωινό
9.30-11.30 Θα παίζουμε και θα χορεύουμε μαζι
11.30-17.30 Θαλασσίτσα, Φαγάκι, Ξεκούραση
17.30-19.30 Θα παίζουμε και θα χορεύουμε μαζι
19.30-20.30 Θα κάνουμε τον κύκλο μας και θα κουβεντιάζουμε τη μέρα μας , θα μοιραζόμαστε τραγούδια κι όνειρα

Οι εισηγήτριες:

Η Βίκυ κι η Αντιγόνη, η Αντιγόνη και η Βίκυ γνωρίστηκαν στα τέλη του περασμένου αιώνα στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηνών . Η μια δίδασκε κι η άλλη μάθαινε και αυτοί είναι οι ρόλοι που εναλλάσουν μεταξύ τους χρόνια τώρα.Συνεργάστηκαν στην Ομάδα Κινητήρας Χοροθέμα φτιάχνοντας πολλές παραστάσεις και μαζί και χώρια. Στις αρχές του νέου αιώνα άρχισαν να γεννάνε παιδιά (σύνολο 5) με το Δημήτρη και το Σάκη, το Σάκη και τον Δημήτρη φτιάχνοντας τη νέα τους οικογένεια τους Ροκαναγοράδες. Με αυτή κι άλλες προσκεκλημένες οικογένειες, έχουν πραγματοποιήσει δύο παραστάσεις σε ταράτσες (“Ανέβα στη Στέγη Να Φάμε το Σύννεφο” και “Το Μικρό Χαρτάκι” ). Το 2008 έφτιαξαν το Κινητήρας Στούντιο (μαζί με τη Φλώρα) όπου μεταξύ άλλων υπάρχει το μάθημα Κινητήρας Family στα πλαίσια του οποίου Γονείς και Παιδιά εναλλάσουν δημιουργικούς ρόλους μέσα από το θέατρο και τον χορό. Η Αντιγόνη και η Βίκυ γέννησαν τα παιδιά φυσικά,θήλασαν πολύ και προσπαθούν να τα μεγαλώσουν βασισμένες στις αρχές της συναισθηματικής νοημοσύνης όπου το να είσαι σύντροφος των παιδιών κι όχι παιδαγωγός είναι η βασικότερη αρχή.

Τη σαιζόν 2012-13 η Αντιγόνη έφτιαξε την ΕΚ ΠΛΗΞΗ και η Βίκυ αυτοσχεδιάσε την ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΗ.

Υ.Γ. Η Βίκυ και η Αντιγόνη ανακάλυψαν πέρσυ ότι μόλις κατεβαίνουν από το Ε22 κάνουν ΠΑΝΤΑ μια στάση για να δουν και να μυρίσουν τη θάλασσα πριν συνεχίσουν το δρόμο προς το σπίτι.

Πολύ περιορισμένος αριθμός θέσεων