Σημαντικοί άνθρωποι του Ελληνικού Κινηματογράφου θα βρεθούν τις ημέρες του 9ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ (28 Φεβρουαρίου έως 5 Μαρτίου) στη Λάρισα με αντίστοιχα αφιερώματα στην κινηματογραφική τους διαδρομή.

Το 9ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας, αφιερωμένο στην τέχνη του Ηθοποιού με τον τίτλο «Ποιώντας ήθος» θα έχει τη χαρά να φιλοξενήσει το μεγάλο ηθοποιό του ελληνικού Κινηματογράφου Κώστα Καζάκο, ο οποίος θα παρακολουθήσει την προβολή της ταινίας «Μπλόκο» στην οποία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και θα συνομιλήσει με το κοινό.

Θα προβληθούν επίσης καθ΄όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ σημαντικές ταινίες- σταθμοί στην κινηματογραφική πορεία του Κ. Καζάκου. Ο εξαιρετικός ηθοποιός Κώστας Καζάκος, συνεπής με τις αρχές του είναι για μισό και πλέον αιώνα παρών στο καλλιτεχνικό αλλά και στο κοινωνικό προσκήνιο. Έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 50 κινηματογραφικές ταινίες, στις περισσότερες σε πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ γύρισε και δύο ταινίες ως σκηνοθέτης και παραγωγός. Αξιόλογη και η θεατρική του πορεία με πρωταγωνιστικό ρόλο σε 30 θεατρικά έργα στα 12 από τα οποία και ως σκηνοθέτης. Στο αφιέρωμα του 9ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας θα προβληθούν οι ταινίες του «Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα» , «Ο δραπέτης» , «Ιφιγένεια» και «το Μπλόκο».

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου το Φεστιβάλ υποδέχεται το μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρο Μαραγκό για την προβολή του ντοκιμαντέρ του «Πώς να σωπάσω» στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Θα προηγηθεί ένα μεγάλο αφιέρωμα στις ταινίες του σκηνοθέτη με προβολή εφτά ταινιών του στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Ο Θόδωρος Μαραγκός σκιτσογράφος – γελοιογράφος σε διάφορα περιοδικά έγινε γνωστός περισσότερο ως σκηνοθέτης κινηματογράφου. Οι ταινίες του ασχολούνται με την καθημερινή ζωή «απλών» ανθρώπων όπου με χιούμορ καταγράφει την πορεία τους προς τη χειροτέρευση των συνθηκών. Είναι ο σκηνοθέτης που αγαπήθηκε από το κοινό για την ταινία του «Μάθε παιδί μου γράμματα» η οποία απέσπασε πολλά βραβεία . Στο Φεστιβάλ θα προβληθούν γνωστά ντοκιμαντέρ του όπως «black Μπεε!!!», «τι έχουν να δουν τα μάτια μου», αλλά και ταινίες του όπως «Λάβετε θέσεις», και φυσικά το «Μάθε παιδί μου γράμματα».

Το 9ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας θα διεξαχθεί από 28 Φεβρουαρίου έως 5 Μαρτίου από την «artfools» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τη στήριξη του Δήμου Λαρισαίων – Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, του ΤΕΙ Θεσσαλίας, του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, και της Δημοτικής Πινακοθήκης – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.