Για πρώτη φορά στην ιστορία, τα Μπαλέτα Μπολσόι θα μεταδώσουν στο Ίντερνετ μια σειρά παραστάσεων που είχαν μαγνητοσκοπήσει στο παρελθόν, οι οποίες ανήκουν στη χρυσή συλλογή τους”, αναφέρει η διάσημη Ακαδημία Μπαλέτου Μπολσόι σε ανακοίνωσή της. Από την Παρασκευή και έως τις 10 Απριλίου, 6 παραστάσεις θα παρουσιαστούν στους θεατές στο επίσημο κανάλι των Μπολσόι στο YouTube “χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς”, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η “Λίμνη των Κύκνων” θα είναι το πρώτο έργο που θα παρουσιαστεί στο κοινό την Παρασκευή στις 18:00 ώρα Ελλάδος και θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες πάντα την ίδια ώρα η όπερα “Μπορίς Γκοντουνόφ” ή ακόμη το μπαλέτο “Ωραία Κοιμωμένη”. Κάθε παράσταση θα εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη στο YouTube για ένα 24ωρο μετά την προβολή της.

Το θέατρο προσέφερε πάντα μοναδικά συναισθήματα στους ανθρώπους”, σημείωσε ο διευθυντής των Μπολσόι Βλαντίμιρ Ουρίν. “Βεβαίως δεν θέλουμε να χάσουμε την επαφή μας με το κοινό”, πρόσθεσε, εκφράζοντας την ελπίδα η πρωτοβουλία αυτή των Μπολσόι “να ανυψώσει το ηθικό και να φέρει τουλάχιστον πνευματική υγεία σε αυτούς που αγαπούν την τέχνη των Μπολσόι”.

Ημερομηνίες Παραστάσεων:

27.03 – Η Λίμνη των κύκνων (2015)
28.03 – Η Ωραία Κοιμωμένη (2011)
01.04 – Η Νύφη του Τσάρου (2018)
04.04 – Μάρκο Σπάντα (2014)
07.04 – Μπορίς Γκοντουνόφ (2019)
10.04 – Ο Καρυοθραύστης (2011)

Όλες οι παραστάσεις θα είναι διαθέσιμες για 24 ώρες στο επίσημο κανάλι των Μπολσόι στο YouTube: www.youtube.com/bolshoi

Όλες οι μεταδόσεις ξεκινούν στις 6 μ.μ. ώρα Ελλάδος (7 μ.μ. ώρα Μόσχας).