Ο δεύτερος τόμος των Ιστοριών για να μη λείπεις όσο θα λείπεις με τίτλο Τα σύννεφα της θλίψης, αφηγείται την προσπάθεια που καταβάλει ο Αγαπημένος προκειμένου να αποσυρθούν τα σύννεφα της θλίψης από το σπίτι, δηλαδή την καρδιά του Αγαπημένου του. Καθώς ο Αγαπημένος νιώθει την απειλή της θλίψης να μεγαλώνει και τη σκιά της να γίνεται τρομακτικά επίβουλη για τον Αγαπημένο του, αποφασίζει να ζητήσει τη συμβουλή και βοήθεια του Κυπαρισσιού, του Μεγάλου Δέντρου της Γνώσης, που ζει αιώνες τώρα στον Κήπο των Ευχών.

Το Κυπαρίσσι θα του προτείνει τον τρόπο να διώξει τα σύννεφα από τον ουρανό του Αγαπημένου του: πρέπει μέσα σε επτά ώρες να φυτέψει επτά τριανταφυλλιές στον Κήπο, καθεμιά αφιερωμένη και σε μια ευχή προς τον Αγαπημένο του, που να μπορεί να την υπερασπιστεί μόνο η δύναμη της αγάπης του.

Όπως συμβαίνει όμως πάντα, τα εμπόδια που θα συναντήσει ο Αγαπημένος στο δρόμο της επιθυμίας του, δεν είναι παρά προκλήσεις που απαιτούν την απόδειξη της δύναμης της . Και για εκείνον και για τον Αγαπημένο του. Οι ιστορίες για να μην λείπεις όσο θα λείπεις του Παρασκευά Καρασούλου, είναι ερωτικά παραμύθια για μεγάλους. Είναι λόγοι παρηγορητικοί αλλά και παρότρυνσης στην επανάκτηση της δύναμης της επιθυμίας και του έρωτα. Ιστορούν τον τρόπο που ζει ο Αγαπημένος την απουσία του Αγαπημένου του, αλλά κυρίως αφηγούνται την παρουσία του έρωτά τους.

Στα σύννεφα της θλίψης ( δεύτερο τόμο από τους επτά που πρόκειται να κυκλοφορήσουν και που καθένας πρόκειται να εικονογραφηθεί από διαφορετικό εικαστικό, ο ζωγράφος Χαρίτωνας Μπεκιάρης έντυσε την αφήγηση με δεκαέξι πρωτότυπα έργα, ζωντανεύοντας εικαστικά το μύθο της. Παράδοξα ζευγάρια πλασμένα με τον υπερβατικό εικονολογικά τρόπο που τα οραματίστηκε ο καλλιτέχνης, συναντιούνται σε απόκοσμα στιγμιότυπα που ακροβατούν μεταξύ της πραγματικότητας και του ονείρου.

Πλασμένα με σχεδιαστική δεινότητα, φορμαλιστική πρωτογένεια και διάφανο επιδέξιο χρωστήρα, τα υβριδικά πλάσματα του Χαρίτωνα Μπεκιάρη, αναποφάσιστα μεταξύ σκότους και φωτός, κατοικούν στα σύννεφα της θλίψης του Παρασκευά Καρασούλου, πλέοντας σε μια συμπαντική νέα μυθοπλασία.

Το σχεδιασμό της έκδοσης επιμελήθηκε ο Ανδρέας Γεωργιάδης.

Λίγα λόγια για τον Χαρίτωνα Μπεκιάρη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Από το 2001 ως το 2005 σπούδασε Γλυπτική στo Camberwell College of Arts, London, και στο Canterbury Christ Church University της Αγγλίας. Από το 2005 ως το το 2006 πραγματοποί ησε μεταπτυχιακές σπουδές Γλυπτικής στο ίδιο πανε πιστήμιο και από τότε ζει και εργάζεται στην Ελευσίνα. Στο τέλος του 2009 κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κυκε ών tales», το φωτογραφικό λεύκωμα «Ελευσίνα» με φω τογραφικές όψεις της πόλης. Έχει λάβει μέρος σε σημα ντικές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές, και έχει φιλο τεχνήσει τρία μνημεία σε Δήμους της Αττικής. Συμμετέ χει ενεργά στη διοργάνωση του Φεστιβάλ Αισχυλείων. [www.haritonbekiaris.gr]

Λίγα λόγια για τον Παρασκευά Καρασούλο

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Υμηττό όπου συνεχίζει να ζει και να εργάζεται. Είναι στιχουργός, εκδότης και καλλιτεχνικός διευθυντής της Μικρής Άρκτου. Υπήρξε επίσης εκδότης του μηνιαίου διαδικτυακού πολιτιστικού περιοδικού www.hridanos.gr, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης στον Υμηττό και εμπνευστής του θεσμού Ακροάσεις Νέων Καλλιτεχνών της Μικρής Άρκτου.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μικρή Άρκτος
Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού