Η Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου παρουσιάζει στους χώρους της παλαιάς Δημοτικής Αγοράς την τελευταία ζωγραφική ενότητα του Χρήστου Μποκόρου με τίτλο “τα στοιχειώδη”.

Η έκθεση την οποία θα εγκαινιάσει ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015, στις 7.30 μμ. παρουσιάζεται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον ώστε να εισάγει τον θεατή σε μια μυητική διέλευση προς το φως μιας λιτής ευημερίας.

Τα έργα είναι ζωγραφισμένα πάνω σε σανίδια από ορεινές γέφυρες, προορισμένες να υπερβαίνουν δυσκολίες, να ανοίγουν δρόμο, να ενώνουν ανθρώπους, να μας οδηγούν σε ένα πέραν. Με αυτή την έκθεση ο Χρήστος Μποκόρος παροτρύνει να ξαναβρούμε το μέτρο στην καθημερινή μας ζωή. “Η στενότητα και το μήκος των έργων επισημαίνουν τη στενότητα και το μήκος της οδού που διαβαίνουμε ως την απέναντι όχθη. Στους καιρούς που ζούμε, με τον ρυθμό της εποχής μας και των αγορών, που μας αναγκάζουν να σωρεύουμε συνεχώς νέα πράγματα, η έκθεση αυτή μας καλεί να απαλλαγούμε απ’ τα περιττά, να ξαναβρούμε τη συνάφεια με τον ουρανό και τη γη, να ονομάσουμε την ταυτότητά μας”.

“Τα στοιχειώδη” αφού παρουσιάστηκαν πέρυσι με μεγάλη επιτυχία στο Μουσείο Μπενάκη ταξίδεψαν στην Πορτογαλία, όπου εκτέθηκαν για τρεις μήνες στο Ίδρυμα Dom Luis Primeiro του Κασκάις, παραθέρισαν στην Ερμούπολη της Σύρου κι έρχονται να επαναβαπτιστούν στη γενέτειρα του ζωγράφου το Αγρίνιο, πριν συνεχίσουν την περιοδεία τους.

Με αφορμή την έκθεση κυκλοφόρησε πρόσφατα ειδική έκδοση που περιλαμβάνει λεπτομερειακά τα έργα και εκτενή κείμενα του καλλιτέχνη.