Τα περιώνυμα ελληνικά εκπαιδευτήρια της Κωνσταντινούπολης  αποτελούν το θεματικό πυρήνα της έκθεσης του Πάρι Πετρίδη, που παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Mois de la Photo στο Παρίσι.

Στις φωτογραφίες ο καλλιτέχνης έχει καταγράψει με το φακό του τους εσωτερικούς χώρους των επιβλητικών αυτών οικοδομημάτων(Μεγάλη Σχολή του Γένους, Ζωγράφειο Λύκειο, Ζάππειο Λύκειο, Κοινοτική Αστική Σχολή Χαλκηδόνας, Αστική Σχολή Βλάγκας, Δημοτικό Σχολείο Γαλατά) – τα οποία χτίστηκαν στο τελευταίο τέταρτο του 190υ αιώνα από την τότε ακμάζουσα ελληνορθόδοξη διασπορά – αποτυπώνοντας από τη μια τη συμβολή τους στη δημιουργία της συλλογικής συνείδησης του Ελληνισμού και από την άλλη τη μεγάλη αισθητική τους αξία. Οι φωτογραφίες είναι βασισμένες σε μετωπικές λήψεις μεγάλου format και πραγματοποιήθηκαν σε διάστημα ενός έτους (2006 – 2007).

O Πάρις Πετρίδης θα ξεκινήσει μια φωτογραφική αποστολή με θέμα του το Hôtel Mezzara, το οποίο κατασκευάστηκε το 1910-1911 από τον Hector Guimard και αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα κτίρια της Γαλλίας. Σήμερα λειτουργεί ως παράρτημα ενός λυκείου θηλέων αλλά και ως εκθεσιακός χώρος.

Το Mois de la Photo στο Παρίσι που διοργανώνεται από τη Maison Européenne de la Photographie αποτελεί μια πολύ σημαντική διοργάνωση για τη φωτογραφία και ξεκίνησε το 1980. Κάθε δύο χρόνια το Νοέμβριο, δεκάδες εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές, δημόσιες συζητήσεις και άλλες εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε διάφορους πολιτιστικούς χώρους και γκαλερί του Παρισιού. Το θέμα του για το 2008 είναι: Ευρωπαϊκή φωτογραφία – παράδοση και αλλαγή.

Ο Πάρις Πετρίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1960. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο ΑΠΘ και πολιτική οικονομία στο NYU στη Νέα Υόρκη. Ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία από το 1992. Έργα του έχουν εκτεθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Έχουν εκδοθεί τα βιβλία του Καθ’ οδόν, Ιστός 1998, Γαμήλιο άλμπουμ, Ιστός 2002, Σημειώσεις στην άκρη του δρόμου, Άγρα 2006 και Τα ρωμαίικα σχολεία της Πόλης, Άγρα 2007.